Spelers

Spelers2021-03-06T14:01:51+01:00

SELECTIE DOS’46

DOS’46 heeft de afsluitende wedstrijd in de Ereklasse A verloren op eigen veld. Nummer drie van de competitie Blauw-Wit uit Amsterdam was met 14-19 overduidelijk de sterkste.

Doelpunten waren schaars in de openingsfase, na de 1-1 van Jelmer Jonker in de vierde minuut duurde het een kwartier voordat de thuisploeg weer scoorde (2-3).
Tot aan vijf minuten voor rust ging het aardig gelijk op, maar de gasten gingen met een kleine marge aan de thee door twee goals in de laatste minuten. Ruststand 6-8.
Blauw-Wit begon de tweede helft zoals ze in de eerste geëindigd waren door opnieuw twee keer achter elkaar te scoren. Zo was het verschil verder uitgebreid tot vier (6-10). Het team van Pascal Zegwaard en Rick Wessel vond vervolgens de aansluiting via goals van Fenna de Jong, Nienke Hintzbergen en Harjan Visscher (9-10). Daarna draaiden de Amsterdammers de gashendel open en liepen in een tijdsbestek van een kleine tien minuten uit naar een stand van 9-17.
De thuisploeg kon in de eindfase de score nog wat dragelijker maken en bij de stand van 14-19 werd er afgefloten.

Scores DOS’46: Harjan Visscher 4, Jelmer Jonker 3, Fenna de Jong 2, Nienke Hintzbergen 2, Jesse de Jong 1, Max Malestein 1, Kim Petersen 1.

Het tweede team kon geen potten breken tegen koploper Blauw-Wit 2 en verloor met 16-30. Ondanks deze forse nederlaag bereikte het tweede team een prima derde plaats in de Reserve Ereklasse A.

Na de gespeelde wedstrijden werd er nog afscheid genomen van stoppende spelers+coaches. Zo kregen Bastiaan Nijmeijer, Martijs van Schie, Lara Kreikamp, Peter Lageweg en Casper Boom een bloemetje en een dankwoord van bestuurslid Edward Jonkman.

Mede door een sterke eerste helft van de competitie bereikte DOS’46 een paar weken terug al de kruisfinales en weet het nu ook wie de tegenstander wordt uit de Ereklasse B. Op zaterdag 15 juni is PKC/SWKGroup van coach Daniël Hulzebosch de tegenstander in Papendrecht en zal er gestreden worden voor de finaleplaats, welke op 22 juni op de planning staat in De Lier.

Lees hier het verslag van de Stentor

Lees hier het verslag van de Meppeler Courant

Vandaag zijn de spelers van Jong Oranje teruggekeerd op Nederlandse bodem. Teruggekeerd van een tweewekelijks avontuur in Tsjechië. Een avontuur wat niet bracht waarop gehoopt was. Na een gedegen voorbereiding speelde Jong Oranje, met in hun gelederen de Dossers Loes Blacquière, Geertje Hoekstra, Jelmer Jonker en Marco Zegwaard, in Olomouc een fantastisch EK met toch een enigszins teleurstellende afloop. Want in de finale ging België er, toch wel onverwacht, met de Europese titel vandoor.

Alle poulewedstrijden werden door Jong Oranje met ruime cijfers gewonnen en zodoende plaatste het keurkorps van bondscoach Wim Scholtmeijer zich ongeslagen voor de finale. In deze finale, die zaterdagavond j.l. gespeeld werd, waren de leeftijdsgenoten van België de tegenstander.

Jong Oranje startte deze wedstrijd met Jelmer en Geertje in de basis. Voor Loes en Marco was er een plaatsje op de bank. De Belgen begonnen opportunistisch en namen van meet af aan een voorsprong. Jong Oranje had de gehele eerste helft nodig om orde op zaken te stellen. Vlak voor rust was daar eindelijk de aansluiting en gingen de Nederlandse talenten zelfs met een voorsprong van 12-11 de rust in.

Na rust waren de Belgen opnieuw feller en scherper waardoor ze een ruime voorsprong van vijf doelpunten wisten te creëren. Op dit moment kwam Loes in het veld voor Geertje, die niet onverdienstelijk speelde. Toch moest er iets gebeuren, en met Loes in de punt naast Barbara Brouwer, werd de aanval veelvuldig en niet zonder succes, gezocht. Mede ook door doelpunten van Jelmer in het andere vak, lukte het Jong Oranje om dichterbij te komen. Met nog 1 seconde op de klok scoorde Marvyn Toonen de gelijkmaker (23-23) waardoor verlenging met golden goal de beslissing moest brengen.

In deze verlenging startte Jelmer furieus: hij scoorde van afstand in de allereerste aanval. Het woord was nu aan de Belgen: de dood of de gladiolen. Het werd het laatste. België scoorde knap van afstand de gelijkmaker. Na de vakwisseling was het opnieuw Jong Oranje dat de bal uit mocht nemen. Helaas was de afronding deze keer minder goed, waarna de Belgen na de onderschepping zelf weer mochten aanvallen. En ook deze keer wisten ze wel raad met de bal. Zonder pardon werd de korf van grote afstand doorboord en konden de Belgen hun geluk niet op! En de titel ging zo, voor het eerst sinds 1986, verdiend naar onze zuiderburen met een 24-25 overwinning.

Ondanks dat misschien nu de teleurstelling nog overheerst, willen wij Loes, Geertje, Jelmer en Marco toch van harte feliciteren met de behaalde zilveren medaille!

Heeft u de finale gemist? Hier kunt u de beelden terug kijken.

We zijn er trots op te kunnen melden dat Altena Loon- en Grondverzetbedrijf zich heeft aangesloten bij de Businessclub van DOS’46. Guus Altena is met zijn bedrijf gevestigd aan Kolderveen 50 in Nijeveen. Al 52 jaar verzorgt het allround loon- en grondverzetbedrijf werkzaamheden in de landbouw, de infrastructuur en het groen.

Bij de Nijeveense onderneming, die werkzaam is in Drenthe en Overijssel, zijn klanten en opdrachtgevers verzekert van hoge kwaliteit van de werkzaamheden en veiligheid. Niet voor niets is Altena in het bezit van het VCA-certificaat. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om bedrijven veiliger te laten werken.

Het loon- en grondverzetbedrijf werkt zowel voor particulieren als bedrijven. Ook de veehouderij, gemeenten en waterschappen doen regelmatig een beroep op Guus Altena. De werkzaamheden die Altena verricht bestaan uit loonwerk, groenvoorziening, machineverhuur, versnipperen van hout en tuinafval, grondwerk, bestrating, riolering en sloopwerk. Kortom, Altena Loon- en Grondverzetbedrijf is een bedrijf waarop je kunt bouwen!

Guus Altena, welkom bij de Businessclub!  .

Beste DOS’46 korfballers, beste ouders van jeugdleden,

Na een warme zomervakantie starten de trainingen weer vanaf maandag 17 augustus 2020.

Het trainingsschema voor de eerste helft veld is bekend.

Trainingsschema 1e helft veld 2020-2021

Met sportieve groet,

Bestuur DOS’46

 

Wanneer: 17 november 2017

Locatie: Veldkantine DOS’46

Aanvang: 19:00 uur

Kosten: €15,00 per persoon

Opgave voor 10 november via acd@dos46.nl

Bier- en wijnproeverij

DOS’46 is zeer blij met het besluit van Wendy Kampijon om volgend jaar haar korfbal carrière te vervolgen in Nijeveen. De 16-jarige korfbalster komt momenteel uit voor het eerste team van Hoogkerk.

Wendy studeert aan het Alfa-college in Groningen voor pedagogisch medewerker. Met een klein tussenstapje naar KV Drachten heeft ze altijd bij de plaatselijke korfbalvereniging in Hoogkerk gekorfbald. Wendy heeft de verschillende noordelijke selecties doorlopen en is op de afgelopen Challenge geselecteerd voor Oranje U17.

Wendy is duidelijk over haar keuze: “Ik vind het een uitdaging om op het hoogste niveau te korfballen en deze kans kan DOS’46 mij zowel bij de junioren als de senioren bieden. Vanaf het eerste contact met de mensen van DOS’46 voelde ik mij op mijn gemak en zeer welkom. Ik hoop uiteraard op den duur in de Korfbal League te kunnen spelen.”

DOS’46 is verheugd met de keuze van Wendy. Het is mooi wanneer het goede gevoel over gebracht kan worden en wij bevestigd worden in ons selectiebeleid, waarin we op zoek zijn naar (toekomstige) topkorfballers die passen bij de club. We zijn daarin erg selectief en dan is het mooi wanneer er een match plaatsvindt.

Ga naar de bovenkant