Spelers

Spelers2021-03-06T14:01:51+01:00

SELECTIE DOS’46

Laatste week! De DOS’46 chocoladeletters! 

Om de activiteiten van de jeugd van DOS’46 te bekostigen is er dit jaar weer voor gekozen een chocoladeletteractie te houden. De letters van 100 gram per stuk worden op ambachtelijke wijze gemaakt door Bonbon Atelier A3 uit Nijeveen! De letters zijn te verkrijgen in de smaken puur, wit & melk en kosten slechts €3,- per stuk! Op de website kun je het bestelformulier downloaden en invullen. Het ingevulde formulier met het bijbehorende bedrag kun je in een gesloten envelop uiterlijk 17 november inleveren op Karspelstraat 15 of Veurdele 44! De chocoladeletters zullen tussen 24 & 30 november bezorgd worden. Tot aankomende vrijdag lopen ook de kinderen van de E- t/m de A-jeugd langs de deuren met de formulieren, dus bestellen maar!

Zaterdag 22 maart: een mooie en belangrijke dag voor onze jeugd! Op drie verschillende podia strijden zij voor een kampioenschap van Nederland. Onze C1 speelt in Enschede, B1 gaat naar Alphen aan den Rijn en A1 reist af naar Delft om te proberen het huzarenstukje van afgelopen weekend te herhalen.

Wij zijn als bestuur van mening dat wij een ieder de gelegenheid moeten bieden om hierheen te gaan en zijn daarom voornemens om hiervoor bussen in te zetten. Echter, dit moet wel financieel te verantwoorden zijn, daarom gaan er alleen bussen als er voldoende deelname is. De hiervoor gevraagde bijdrage per bustocht is 10 euro per persoon.

Bus Enschede (C1) -> Vertrek 8.30 uur vanaf de sporthal. Deze gaat na afloop van de wedstrijden rechtstreeks naar Nijeveen.

Bus Alphen aan den Rijn (B1) -> Vertrek 8.30 uur vanaf de sporthal. Wij hebben geluiden opgevangen dat de supporters van de B1 graag door willen naar de wedstrijd van de A1 in Delft. Afhankelijk van de opgave hiervoor zal worden besloten of de bus óf via Delft gaat, óf rechtstreeks naar Nijeveen teruggaat.

Bus Delft (A1) -> Vertrek tussen 13.00 en 14.00 uur (exacte vertrektijd volgt z.s.m.). Na afloop gaat deze rechtstreeks weer terug naar Nijeveen.

Het tijdstip van de wedstrijd van A1 is door Fortuna/MHIR vastgesteld op 17.00 uur. Later op deze avond speelt Fortuna/MHIR 1 de eerste play-off tegen PKC/Hagero 1. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur. Fortuna/MHIR wil de zaal na de wedstrijd van de A-teams zo snel mogelijk leeg maken i.v.m de voorbereidingen voor de volgende wedstrijd.

Wellicht zijn er DOS’46 supporters die na de kruisfinale van de A1 nog in Delft blijven om een hapje te eten of om de play-off bij te wonen. Deze personen zullen dan een kaartje moeten/kunnen kopen voor de play-off wedstrijd. De losse verkoop van de kaarten zal rond 17.30-18.00 uur beginnen. Houd er wel rekening mee dat het druk kan zijn en dat er een rij bij de kassa kan zijn. Gedurende deze week komt er op de site van Fortuna/MHIR meer info omtrent maaltijden en de verdere gang van zaken rondom de kruisfinale en play-off.

Opgave
Opgave voor het busvervoer verloopt via Betsy Keizer (0522-491434). Aanmelden kan t/m woensdag 19 maart a.s. en hierbij aangeven welke wedstrijd het betreft. Bij Alphen aan den Rijn aangeven of de voorkeur is doorreizen naar Delft, of rechtstreeks naar Nijeveen terug.  Op basis van de aanmeldingen wordt besloten om wel of geen bussen te gaan inzetten. De actuele stand van zaken omtrent het busvervoer wordt vermeld op www.dos46.nl.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

De Club van 46 hield vrijdag 10 april de jaarlijkse vergadering. Doel: een bestemming bepalen voor het binnengekomen bedrag van € 3.350,-. De Club van 46 is in het leven geroepen om financiële middelen bij elkaar te brengen om extra voorzieningen voor DOS’46 te realiseren. In de weken voorafgaand aan de vergadering zijn er diverse doelen door de leden van de Club van 46 aangedragen:

* Voorzien in de kosten rondom het feest van de grote kunstgrasveiling (tent, inrichting, muziek en geluid, première documentaire etc.).

* Nieuwe camera voor analyse, maar ook voor livestream (plus nieuwe laptop om dit mogelijk te maken).

* Schermen met statistieken in de zaal door middel van een beamer.

* Herinrichting van het balkon in De Eendracht, zodat er genoeg ruimte is om er met meerdere pc’s en camera te kunnen zitten.

* Eenmalige acquisitie voor meer sponsoren.

* Uitbreiding van keukenfaciliteiten in de sporthal en/of kantine met als doel de kantineomzet te stimuleren (in overleg met Wim Heite).

* Tribune/zitplaatsen op het veld. Nu zijn er alleen staanplaatsen en moet er altijd veel gesleept worden met stoelen uit de kantine. Zitplaatsen zijn ook fijn voor oudere mensen.

* Investeren in vierkante meters kunstgrasveld.

Gedurende de presentatie van de verschillende doelen is door de aanwezige leden geconcludeerd dat de Club van 46 moet trachten zoveel mogelijk te investeren in tastbare lange termijn doelen. Op deze wijze kun je ook uitdragen wat je hebt bewerkstelligd als Club van 46. Op basis van een discussie en daaropvolgende stemming zijn de aanwezige leden tot een financiële verdeling gekomen.

Er wordt € 2.000,- geïnvesteerd in een laptop, livestream, herinrichting balkon in de sporthal en schermen voor wedstrijdbeelden en statistieken met de mogelijkheid voor uiting van sponsoren. Er gaat € 300,- naar een broodjeskoeler in de kantine en € 100,- naar een dartbord in de zaalkantine (inclusief een uiting van de Club van 46).

Verder is er geld gereserveerd voor groot onderhoud aan de veldkantine (€ 375,-), tribunes bij het veld (€ 200,-) en een afdak/luifel bij de veldkantine (€ 200,-). Die laatste drie reserveringen gaan in overleg met de commissies die gaan over de aanleg van de velden en het onderhoud van de kantine. Zo zal de precieze besteding van deze gelden worden bepaald.

Er resteert een bedrag van € 175,-. Dit bedrag zal deels worden aangewend om op eerder gerealiseerde doelen een uiting te plaatsen zodat zichtbaar wordt dat het doel tot stand is gekomen met behulp van de Club van 46.

Wij willen alle leden van de Club van 46 danken voor hun bijdrage in het afgelopen jaar en hopen op deze wijze nog veel mooie investeringen te kunnen doen voor de vereniging!

Wilt u meer weten over de Club van 46? Overweegt u lid te worden? Kijk dan op de website. Is uw interesse al voldoende gewekt? U kunt een inschrijfformulier downloaden.

 

 

DOS’46 heeft één punt meegenomen uit Amsterdam. Het team uit Nijeveen speelde met 17-17 gelijk tegen Blauw-Wit. Na een nipte zege vorige week is het de Nijeveners nu niet gelukt om de winst te pakken.

Ondanks de openingsscore van Blauw-Wit, lag het initiatief bij DOS’46. Al snel was er een voorsprong voor de ploeg van Bouman en Wessel. Ruststand: 7-10. Ook na de rust waren het de Nijeveners die de leiding hadden. DOS’46 heeft bijna het hele duel op voorsprong gestaan, maar hebben deze in de slotfase weggegeven. In de laatste spelminuten wist Blauw-Wit langs zij te komen. Eindstand: 17-17.

Scores DOS’46
Kim van Dalen 3, Max Malestein 3, Eline van Veldhuisen 3, Melvin Frieswijk 3, Fardau de Boer 2, Leander Zwolle 2, Tessa Lap

Media:

RTV Drenthe: Gelijkspel voor DOS’46 in Amsterdam 
Meppeler Courant: DOS’46 verspeelt ruime voorsprong in slotfase 
De Stentor: Puntje met vervelende bijsmaak voor DOS’46 bij Blauw-Wit Amsterdam

Supporters die zaterdag niet afreizen naar Gorinchem, kunnen de wedstrijd GKV/Enomics – DOS’46 toch gezamenlijk bekijken. De sporthalkantine is open vanaf 19.30 uur. Daar is de livestream te bekijken. Niemand van de thuisblijvers hoeft de wedstrijd dus te missen!

De wedstrijd begint om 20.00 uur. De kantine is open tot een half uur na de wedstrijd.

Dus niet naar Gorinchem maar wel de kruisfinale samen beleven; kom naar De Eendracht en beleef de kruisfinale of je er zelf bij bent! Eendracht maakt macht!

 

Henk Jonker stopt als voorzitter van DOS’46. De uitdagingen waar de Nijeveense korfbalclub voor staat, trekken een te grote wissel op het werk en privéleven van Jonker. Daarom heeft hij besloten zijn taken als voorzitter neer te leggen.

Henk Jonker wil zich op een andere manier blijven inzetten voor DOS’46.

Bijna twee jaar geleden trad Jonker aan als voorzitter van DOS’46. Vol ambitie is hij aan de slag gegaan waarbij hij zich ten doel had gesteld een bijdrage te kunnen leveren aan de stabiliteit van het bestuur en de onderlinge verbinding met de leden (nog meer) te verbeteren.

Onder zijn voorzitterschap heeft de vereniging op een aantal gebieden flinke stappen gezet. Zo is het bezoek van het Nederlands team succesvol verlopen, heeft DOS’46 een toekenning gekregen vanuit het aanjaagbudget van de gemeente Meppel om de veldaccommodatie op te knappen, is er een raamwerk arbitrage opgesteld en is de onafhankelijke Stichting Airdome Nijeveen opgericht met als doel om voor alle teams voldoende trainingstijd te realiseren. Ondanks deze successen zijn er meerdere uitdagingen waar het bestuur nu voor staat. Voor Henk Jonker is dit niet langer te combineren met zijn werk en privéleven.

Het bestuur heeft besloten om per januari 2018 de procedure voor een nieuwe voorzitter op te starten.

Wij bedanken Henk voor zijn inzet en betrokkenheid !

Het bestuur van KV DOS’46

Ga naar de bovenkant