Spelers

Spelers2021-03-06T14:01:51+01:00

SELECTIE DOS’46

Nadat de spelregel- en coachingsavond maandag 7 maart wegens ziekte is geannuleerd heeft de commissie KID een nieuwe datum gevonden. Op woensdag 23 maart om 19:30 uur. in de veldkantine geven Emiel Katoele en Rick Wessel een presentatie. Tijdens deze avond leren ouders op een speelse wijze meer over de spelregels van korfbal en krijgen zij tips hoe zij een team kunnen coachen wanneer dit in noodgevallen gevraagd wordt. Daarnaast wordt een presentatie gegeven over de jeugdopleiding van DOS’46, waarbij de ontwikkeling van korfballende kinderen aan bod komt en op welke manier onze vereniging probeert kinderen op een leuke en enthousiaste manier beter te maken. Ouders dienen zichzelf van te voren aan te melden bij Sanne Lok (sannelok86@gmail.com).

Nijeveen – Met ingang van komend seizoen zullen Kelvin Borrink en Emiel Katoele het nieuwe trainersduo vormen voor DOS’46 A1. De ambitieuze trainers hebben de afgelopen jaren succes behaald met de B’s van de vereniging wilden graag een volgende stap maken in hun carrière. De TC van DOS’46 is erg blij met beide mannen en hun aanstelling past heel goed in het beleid van  opleiding voor spelers en trainers.

Borrink en Katoele reageerden enthousiast op het verzoek vanuit de TC: “Wij krijgen de kans om met de grootste talenten van onze eigen vereniging aan de slag te gaan. Het verbinden, ontwikkelen van deze talenten en de stap naar de selectie te verkleinen is onze uitdaging waar we veel zin in hebben en onze energie uit halen!”

De TC neemt hiermee na drie jaren afscheid van Jordy Wessel als trainer/coach van DOS’46 A1. Hij heeft in overleg met de TC besloten om er mee te stoppen en zal mede door de geboorte van zijn dochter voor komend seizoen geen ploeg gaan trainen / coachen. Wessel heeft zich drie jaren in verschillende rollen ontfermd dit talentvolle jeugdteam en heeft dat met volle energie gedaan. De TC wil Wessel heel erg bedanken voor zijn inzet bij DOS’46 A1 en wenst hem heel erg veel succes in de toekomst.

Lijkt het je leuk om te leren korfballen en samen met anderen één keer per week te trainen en één keer per maand een toernooi te spelen op jullie eigen manier? Werkgroep G-korfbal zuid-west Drenthe organiseert op 14 juni, op de nationale korfbaldag, een promomiddag.

Bij deze middag zullen er trainers aanwezig zijn en zal er ook drinken en wat lekkers voor jullie klaar staan! Kom je ook? Doe dan je sportkleren en sportschoenen voor buiten aan.

Deze promomiddag zal gehouden worden op de korfbalvelden van DOS’46 (Sportcomplex Tussenboerslanden) en is voor iedereen toegankelijk.

Datum: 14 juni 2014
Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Werkgroep G-korfbal zuid-west Drenthe.

Aanstaande zaterdag, 19 maart, vinden er een viertal beslissingswedstrijden plaats in Sporthal De Eendracht.
Het programma is als volgt:
14.00 uur           Juventa/Goede Orde – Emmeloord/Marknesse (degradatie)
16.00 uur           ROG – MIA (1C7)
18.00 uur           NKC’51 – Hoogkerk (kampioenschap)
20.00 uur          Amicitia – Drachten/Van der Wiel (OBK 7)

Enkele (oud-)Dossers zullen naar de Nijeveense sporthal komen, namelijk Nienke de Kleuver (speelster ROG), Lars van Erp (speler Emmeloord/Marknesse), Michel Zink (speler NKC’51) en Casper Boom (coach MIA).

DOS’46 wenst de spelende verenigingen een geslaagde en sportieve wedstrijd toe.

Soms is de ideale plek om tot rust te komen dichterbij dan je denkt. Aan de Veendijk 2 in Havelte ligt De Veurdeale. De voormalige boerderij in karakteristieke stijl beschikt over zes appartementen, waarvan vier geschikt voor maximaal vier personen en twee voor maximaal 5 personen. De appartementen zijn gevestigd in de voormalige stallen van de boerderij en daarin hoeft het de gasten aan niets te ontbreken.

Fraai onderkomen
Marcel en Dineke Luten, die het sfeervolle bedrijf al 27 jaar runnen, bieden naast voorzieningen aan particulieren ook aan ondernemers vele mogelijkheden. De Veurdeale is een fraai onderkomen voor zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen en conferenties. In het restaurant gedeelte zijn een laptop, beamer en scherm gratis beschikbaar. Bij mooi weer kan uitgeweken worden naar het terras. De familie Luten kan ook de volledige catering verzorgen.

En het gaat goed met De Veurdeale, dat aan de Veendijk precies gelegen is tussen Nijeveen en Havelte. ‘We zijn tevreden’, zegt Marcel. ‘Mensen weten ons te vinden en komen ook bij ons terug. Als iemand slecht kookt, ga je niet zo snel terug, zo simpel is het. Van jong tot oud kan bij ons terecht. Eigenlijk hebben we voor iedereen wat. Het is wel grappig, sommige mensen die hier komen zeggen: hé, we wisten helemaal niet dat jullie hier zaten!’

Binnen- en buitenactiviteiten
De Veurdeale biedt ruimte aan twintig tot ruim honderd personen en zou voor diegene die op zoek is naar een plek voor een bruiloft, jubileum of reünie zomaar de perfecte locatie kunnen zijn. Want waar moet het jaarlijkse familie-uitje nu weer plaatsvinden? Aan de Veendijk 2 zijn er mogelijkheden voor zowel binnen- als buitenactiviteiten, van het ‘Ik hou van Holland spel’ tot een huifkartocht. Marcel en Dineke houden geregeld een zogenaamde Gunborrel, een netwerkbijeenkomst voor ondernemers.

De Veurdeale is onlangs toegetreden tot de Business Club DOS’46 en is al een flink aantal jaren sponsor van DOS’46. Inmiddels verzorgen Marcel en Dineke de sportmaaltijden op de woensdagavond voor de selectie in De Eendracht en hebben ze de grote barbecue op het feest van Casper Boom mogen organiseren. Daarnaast blijft de mond de beste adverteerder. ‘DOS’46 past als club bij ons. DOS’46 betekent gezelligheid en gemoedelijkheid. Een teamsport, daar voelen wij ons goed bij.’

De Veurdeale
Marcel en Dineke Luten
Tel: 0521-342732
info@veendijk.nl
www.veendijk.nl

Veurdeale

Naast Geertje Hoekstra is ook voor Marco Zegwaard het zaalseizoen voorbij. Ook hij viel geblesseerd uit tijdens de thuiswedstrijd tegen Dalto. Afgelopen vrijdag is uit een MRI-scan gebleken dat Marco zijn voorste kruisband in de linkerknie heeft ingescheurd.

De kruisband is dus niet volledig afgescheurd. Als de kruisband nog voor tachtig of negentig procent vastzit, kan het allemaal opgelost worden door fysiotherapie en door met een brace te spelen. Als dit niet het geval is, moet Marco misschien geopereerd worden en zal hij wat langer buitenspel staan.
We hopen dat alles meevalt en dat we Marco snel weer binnen de lijnen zien.
Namens DOS’46 wensen wij Marco veel beterschap en succes met het herstel!

 

 

 

 

Ga naar de bovenkant