Spelers

Spelers2021-03-06T14:01:51+01:00

SELECTIE DOS’46

GPS-tocht uitnodiging

AA-drink, sponsor van DOS’46, verzorgt jaarlijks nieuwe kratjes en bidons.

Dit jaar bestaat het pakket uit twee kratjes, tien bidons, twee handdoeken en een doos met AA-drink.

De sponsorcommissie wil AA-drink op deze manier bedanken voor hun jaarlijkse gift.

De ACD van DOS’46 organiseert op 28 oktober 2017 om 19:30 uur een darttoernooi in de veldkantine van DOS’46. Inloop is vanaf 19:00 uur.

Het toernooi gaat enkel door bij minimaal 20 deelnemers. Geef je dus op en laat je vrienden ook meedoen!

Er wordt gespeeld in een blindkoppel-toernooi.

Opgeven gaat via acd@dos46.nl

Een gehavend DOS’46 heeft zaterdagavond een schijnbaar eenvoudige overwinning geboekt op medekoploper Groen Geel uit Wormer. De Nijeveners, die hun team op meerdere plekken noodgedwongen gewijzigd zagen, gaven de Noord-Hollanders geen schijn van kans en liepen na een ruststand van 9-5 uit naar een ruime 23-13 overwinning.

Gepuzzel
Trainer-coach Herman van Gunst had er voor aanvang van de wedstrijd al heel wat gepuzzel opzitten.Naast de knieblessure van Rosemiek Harrewijn kwamen er deze week ook blessures voor Loes Blacquière en Maaike Steenbergen bij. Dit resulteerde in basisplaatsen voor Anique Steenbergen, Ryanne van Gunst en Marieke Klaver. Laatstgenoemde maakte haar debuut in de hoofdmacht en voor alle dames geldt dat ze kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. De opstelling die Van Gunst uit zijn hoge hoed toverde was de volgende:

Aanval: Noël van der Honig, Bastiaan Nijmeijer, Ryanne van Gunst en Anique Steenbergen.
Verdediging: Jelmer Jonker, Sven Jonker, Marieke Klaver en Nynke Sinnema.

Beide ploegen startten wat afwachtend en hierdoor bleven de eerste vijf minuten doelpuntloos. Het was Noël van der Honig die namens DOS’46 de score opende. Met een schitterende doorloopbal, afgerond met één hand, wist hij bij het publiek de handen op elkaar te krijgen. Niet veel later vertoonde Van der Honig hetzelfde kunstje: 2-0. Groen Geel kon tot 3-3 aanhaken bij DOS’46 maar daarna was al snel duidelijk dat DOS’46 de beste ploeg was deze avond. Via 7-3 liepen de Nijeveners uit naar een 9-5 ruststand.

Prachtige goals
Na de pauze bouwden de rood-zwarten hun opgebouwde voorsprong gestaag uit en lieten Groen Geel zo geen moment terugkomen in de wedstrijd. De Noord-Hollanders probeerden via een arsenaal aan wissels nog iets aan de stand te doen, maar veel haalde het niet uit. DOS’46 was oppermachtig en etaleerde dat met af en toe prachtige goals. Eén van die wonderschone doelpunten was de 11-5 van Jelmer Jonker: een doorloopbal in opsprong waardoor het publiek in een tamme Eendracht weer even op de banken kwam.

Vijf minuten voor tijd mocht Van der Honig plaatsmaken voor talent Marco Zegwaard, die z’n invalbeurt bekroond zag worden met een doelpunt. Zo liep DOS’46 steeds verder weg van de Wormers. Via tussenstanden van 14-5 en 19-10 eindigde de wedstrijd tussen deze twee koplopers in een klinkende overwinning voor de ploeg van Van Gunst: 23-13.

Doelpunten DOS’46
Bastiaan Nijmeijer 5 (1), Noël van der Honig 4, Jelmer Jonker 4, Sven Jonker 4 (4), Nynke Sinnema 3, Marieke Klaver 1, Ryanne van Gunst 1 en Marco Zegwaard 1.

Compilatie
Henk van Schie heeft weer een mooie compilatie gemaakt van deze wedstrijd. Voor deze beelden klikt u hier. RTV Drenthe sprak na afloop met Herman van Gunst en Jelmer Jonker. Klik hier voor deze geluidsfragmenten en het verslag. De foto’s van Henk Slagter staan hier.

KVA
DOS’46 neemt het zaterdagavond 30 november in Amstelveen op tegen KVA. Deze wedstrijd start  om 20.00 uur.

Zaterdagmiddag j.l. deed DOS’46 A1 wat het moest doen. Het won in eigen huis met 25-22 van KCC/Delta Logistiek A1 en stelde hiermee de tweede plaats veilig in de junioren Hoofdklasse A. Een tweede plaats die rechtstreeks toegang geeft tot het spelen van de play-offs tegen de nummer 1 van de junioren Hoofdklasse B. Wie deze tegenstander gaat worden is nog niet helemaal zeker, maar het ziet er naar uit dat we een herhaling krijgen van vorig jaar toen de junioren van het Delftse Fortuna/MHIR de tegenstanders waren.

Wat wel al vast staat is dat onze talenten op zaterdag 15 maart de eerste wedstrijd thuis spelen. Voor de ploeg van Jan Wiegers en Haralt Lucas krijgt zaalcompetitie dus nog een staartje op 15 en 22 maart (en ook 29 maart bij een gelijke stand in de play-offs), en waarbij zaterdag 5 april (zaalkorfbalfinale Ahoy Rotterdam) natuurlijk rood-zwart omcirkeld staat in ieders agenda!

 

Dinsdag 21 april heeft het kabinet de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. Dit heeft ook gevolgen voor onze vereniging. Alle sportaccommodaties en sportinrichtingen dienen namelijk tot 28 april gesloten te blijven.

Vanaf 29 april mag de korfbaljeugd tot en met 18 jaar weer samen – onder begeleiding en strikte voorwaarden – trainen in de buitenlucht, mits de gemeente Meppel hiermee akkoord is. Bij de jeugdtrainingen dienen de hygiënemaatregelen van het RIVM te worden gevolgd. Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dat er tijdens het sporten 1,5 meter afstand gehouden dient te worden, voor de jeugd tot en met 12 jaar geldt dit niet. Alleen trainingen (en tot en met 12 jaar onderlinge wedstrijden) zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden en kleedkamers blijven gesloten (Bron: KNKV).

De gemeente Meppel heeft ons laten weten op korte termijn te komen met een protocol voor verenigingen, zodat onze korfbaljeugd met toestemming van de gemeente weer van korfbal kan genieten. We hopen vanaf 6 mei weer te kunnen gaan trainen. Zodra dit definitief is, zullen wij dat communiceren via de website, social media en de verschillende (team) Whatsappgroepen.

Ga naar de bovenkant