Wat is de grifteside?

De Grifteside is een groep van fanatieke supports van de korfbalvereniging DOS’46. Deze houdt zich voornamelijk bezig met de sfeer tijdens de wedstrijden, door middel van liederen, vlaggen, getrommel, geklap en geschreeuw. Met regelmaat worden er sfeeracties georganiseerd, dit zijn vaak ludieke acties die voor of tijdens de wedstrijd worden gedaan om de selectie een extra steuntje en de rug te geven. Daarnaast houdt de Grifteside zich bezig het aankleden van de sporthal De Eendracht, voornamelijk door middel van spandoeken. Recentelijk is er een groot nieuw spandoek bijgekomen met het logo van de Grifteside. De Grifteside is oorsprokelijk opgericht tijdens de verhuizing van het vledder in meppel naar de eendracht in Nijeveen in 1980. De naam is onstaan omdat achter de sporthal de ‘rivier” de Grifte ligt.

ELMO

Een supportersgroep zou niets zijn zonder een mascotte, maak kennis met Elmo. Het roodharige monster is voornamelijk bekend van zijn optredens in het programma sesamstraat, maar naast deze baan is hij ook fanatiek supporter van DOS’46. Voor elke wedstrijd probeert hij het publiek op te zwepen door zijn gekke sprongen en andere capriolen.

SFEERACTIES

Tijdens de promotie/degradatie wedstrijd van 14 april 2015 tegen OVVO, heeft de Grifteside er een echte lichtshow van gemaakt. Door de fietslampjes die mede mogelijk gemaakt zijn door Toyota van der linde Meppel. Er zijn een aantal prachtige beelden van gemaakt vanaf de reservebank van DOS’46.

Lid worden!

Iedereen die de DOS’46 aanmoedigd is wat ons betregt lid van de Grifteside. Echter zijn nieuwe spandoeken maken en andere sfeeracties niet gratis, daarom is het mogelijk om ‘lid’ te worden van de Grifteside. Dit lidmaatschap betekent een jaarlijkse bedrijge van 20 euro, met dit lidmaatschap word je ook automatisch lid van de supportersvereniging (7 euro). Naast dit bedrag zal je actief betrokken worden bij het bedenken van sfeeracties en het maken van spandoeken ( Dit hoeft natuurlijk niet). Dus, wil je lid worden van de Grifteside? stuur dan een mail naar grifteside@dos46.nl