G-Korfbal bij DOS’46

In september 2022 is DOS’46 gestart met G-korfbal. Deze vorm van korfbal is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. De verstandelijke beperking houdt in dat zij een IQ van 75 of lager hebben en vaak diagnoses hebben als Syndroom van Down, ADHD, PDD NOS of autisme.

Elke week wordt er fanatiek door de G-korfballers getraind. Plezier staat hier voorop en het aanleren van de vaardigheden met een goed uitleg staat centraal. Momenteel bestaat het G-team al uit 12 spelers!

Het G-team heeft zijn eigen trainers en begeleiders, zodat er elke week dezelfde personen voor de groep staan. Dit jaar worden de trainingen gegeven door Tessa Lap, Mart Vrielink, Fardau de Boer, Silke Wolters, Janco Schiphorst & Esmee ten Kate. Spelenderwijs leren de korfballers om te schieten, te gooien, te vangen, te verdedigen en natuurlijk samen te spelen.

De trainingen worden elke maandag van 17:30 tot 18:30 georganiseerd in Sporthal de Eendracht in Nijeveen.

Wil jij ook lekker sportief bezig zijn, nieuwe mensen leren kennen en bovenal veel plezier hebben? Kom dan een keertje kijken of een keertje meedoen!​

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact op met Esmee ten Kate op 0681282704 of stuur een mailtje naar g-korfbal@dos46.nl
Korfbal is voor iedereen!