DOS’46 Openingstoernooi (C1 & B1)

Zaterdag 27 augustus organiseert DOS’46 op sportpark Tussenboerslanden voor het eerst het DOS’46 Openingstoernooi. Tijdens dit toernooi nemen DOS’46 C1 en B1 het op tegen andere jeugdteams uit Noord-Nederland.

Naast DOS’46 zijn de volgende verenigingen present met hun C1 en B1: AVO, DOS Kampen/Unique Waterontharders, Juventa, SCO/European Aerosols en SIOS/Jumbo Wolvega.

’Inspireren’
Leander Zwolle, hoofd van de jeugdopleiding (KID) van DOS’46: “Enkele maanden geleden is binnen DOS’46 het idee geopperd om een openingstoernooi voor de jeugd te organiseren. Dit past enorm goed bij de ambities van KID, dat niet alleen binnen DOS’46, maar ook juist in de regio wil bijdragen aan het opleiden en inspireren van jonge korfballers.”

“Een groepje enthousiastelingen, onder leiding van Harm Jan Timmer, is druk doende met de voorbereidingen en het belooft 27 augustus een mooie dag te worden. Dit wordt de eerste editie en we hebben de ambitie om dit openingstoernooi jaarlijks te organiseren.”

Programma
09.30 – 13.00 uur: C1-toernooi*
13.15 – 17.00 uur: B1-toernooi*

* Klik op het genoemde toernooi voor het programma. Het wedstrijdreglement vind je hier

Schotchallenge
Tijdens beide toernooien organiseert oud-international Casper Boom voor de deelnemende teams een schotchallenge. De individuele finale van de schotchallenge vindt plaats na de finalewedstrijd.

Vraag over het DOS’46 Openingstoernooi? Stuur een e-mail naar toernooi@dos46.nl

3 september: openingsweekend
Zaterdag 3 september staat het inmiddels traditionele openingsweekend van DOS’46 weer op de planning. Een dag met priktoernooien, wedstrijden en de presentatie van de A-selectie en een heerlijk diner. Opgeven voor het openingsweekend doe je hier.