Zaterdag 28 januari: DOS’46 – PKC/Vertom

  • januari 22, 2023

Komende zaterdag speelt DOS’46 opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal treffen de Nijeveners de koploper van de Kenonz Korfbal League: PKC/Vertom uit Papendrecht.

Negen gespeelde wedstrijden, oftewel we zitten op de helft. De tegenstander van vandaag PKC/Vertom is de trotse koploper op dit moment. De makkelijkst en meest scorende ploeg (229 goals) die ook nog eens het minste goals (164) tegen krijgt van de hele korfballeague staat daar dan ook niet voor niets. DOS’46 komt in de scores (175) ver achter de Papendrechters aan echter is het defensief aan een heel sterk seizoen bezig. Slechts 166 goals hebben ze moeten incasseren. Vorig seizoen bleef de teller bij deze wedstrijd steken bij 17-19 en als de Nijeveners het aantal pogingen van PKC/Vertom aan de lage kant kan houden dan zouden ze wellicht met een schuin oog kijken naar een resultaat in dit klassieke affiche. Want een klassiek affiche is het! Jaren achtereen (sinds de jaren 80) hebben deze ploegen tegen elkaar gestreden. In Nijeveen sinds de korfballeague vaak in Papendrechts voordeel (8x winst) maar in de glorietijd van DOS’46 (driemaal winst in Ahoy) waren de rood/zwarten ook drie keer de baas in eigen huis. Eenmaal werd er gelijk gespeeld (26-26) in sporthal de Eendracht en dat was het laatste seizoen voor Corona. Oud DOS’46 spelers Nienke Hintzbergen en Jelmer Jonker kunnen we bij de uitploeg bewonderen. Beide hebben hun draai goed gevonden in het groen/witte tenue en zullen op willen gaan voor hun tweede zaaltitel. DOS’46 zal zich daarentegen snel “veilig” willen spelen. Een resultaat zal gezien worden als bonuspunt(en)  voor de ploeg van Henk Jan Mulder en Friso Boode. De weken die volgen met uitwedstrijden tegen Blauw Wit en Unitas/Perspectief zijn belangrijker in de strijd onderin. We wensen een ieder een mooie wedstrijd toe en let op de aanvangstijden.

Programma:
18.30 uur: DOS’46 2 – PKC/Vertom 2
20.30 uur: DOS’46 1 – PKC/Vertom 1

Kaarten voor deze wedstrijd zijn alleen online te verkrijgen. Je bestelt ze HIER!

Wedstrijdsponsor: Smit Giethoorn
Balsponsor: Cafetaria/Lunchroom de Koedijk  
De selectie speelt op schoenen van Mizuno

Ander nieuws

Ga naar de bovenkant