TOP/LITTA – DOS’46 (17-17)

• februari 5, 2022

DOS’46 heeft zich veilig gespeeld door gelijkspel tegen TOP/LITTA in Sassenheim. Tijdens de wedstrijd werd bekend dat GG/IJskoud de Beste had verloren van PKC/Vertom, waardoor een gelijke stand tegen directe concurrent TOP genoeg zou zijn voor een plaats in de kampioenspoule.

Vanaf het begin was de spanning te voelen. Beide ploegen zaten strak op de tegenstander wat resulteerde in weinig goals. Na een kwartier spelen stond het 3-2. Daarna wist TOP tot tweemaal toe een gaatje te slaan, echter was het DOS’46 dat ook beide keren weer kon aanhaken. Ruststand 10-10.

Na rust ging het tempo omhoog, beide ploegen bleven vechten voor de punten. Het lukte echter zowel de thuis- als uitploeg niet om een gaatje te slaan. Aan het eind van de tweede helft, met nog enkele minuten op de klok, zette Tessa Lap DOS’46 op voorsprong: 17-16. Het antwoord kwam meteen van Frank Mostard: 17-17. Daarna waren er nog enkele kansen voor TOP, maar deze werden niet benut. DOS’46 hield de deur dicht en sleepte er gelijkspel uit. Genoeg voor handhaving én een plek in de kampioenspoule. Eindstand: 17-17.

Mediasamenvatting:

RTV Drenthe: DOS’46 sleept cruciaal gelijkspel uit het vuur en haalt kampioenspoule
Meppeler Courant: DOS’46 pakt punt in Sassenheim en gaat naar kampioenspoule

Korfbal.nl: Recap #10