Fortuna Delta/Logistiek – DOS'46 (17-16)

  • januari 24, 2016

Zuur verlies voor DOS’46

Het is DOS ’46 niet gelukt de punten mee terug te nemen van Fortuna/Delta Logistiek uit Delft. In een wedstrijd, waarin de doelpunten aan beide kanten duur waren, viel in de eindfase de beslissing ten nadele van DOS ’46 en stonden de Nijeveners met lege handen. Een afstandsschot aan de zijde van Fortuna/Delta Logistiek bracht de stand (met nog 49 seconden op de klok) op 17-16 en daar kon DOS’46 in de laatste aanval geen verandering meer in brengen. De thuisploeg kon in hun laatste aanval in balbezit blijven en stuurde DOS’46 inclusief meegereisde supporters teleurgesteld terug naar huis.

Na het geblesseerd wegvallen van Marco Zegwaard en Geertje Hoekstra in de vorige wedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl kreeg het trainersduo Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas deze week ook te maken met een zieke Nynke Sinnema. Hun beginopstelling was daardoor geheel anders dan in de voorgaande wedstrijden. In de aanval startten Jelmer Jonker, Sven Jonker, Loes Blaquière en Nienke Hintzbergen en in de verdediging waren dat Harjan Visscher, Max Malestein, Maaike Steenbergen en Fenna de Jong. Al in de tweede minuut van de wedstrijd werden Max en Sven van vak gewisseld.

Voor beide ploegen was het doel vooraf duidelijk: winnen. Voor Fortuna/Delta Logistiek noodzakelijk om aan te haken bij de bovenste regionen met zicht op play-offs en voor DOS’46 evenzo om niet af te haken.

De beginfase was een gelijk opgaande strijd tot 3-3. De afstandsschoten van DOS’46 werden gescoord door Sven Jonker, Harjan Visscher en Nienke Hintzbergen. Daarna nam de ploeg van Ard Korporaal en Joost Preuninger het heft in handen en liep DOS’46 constant achter de feiten aan. Doelpunten van Jelmer Jonker(2), Max Malestein en twee strafworpen uit de hand van Sven Jonker zorgden ervoor dat DOS’46 redelijk bij bleef. Met een stand van 11-8 gingen de ploegen de rust in. Toen kon nog niet voorspeld worden wat uiteindelijk de uitslag zou worden. Beide ploegen presteerden onder de maat en hadden moeite met scoren.

Na de rust was DOS’46 de bovenliggende partij. Direct na het fluitsignaal scoorde Maaike Steenbergen middels een afstandsschot, gevolgd door een doelpunt van Jelmer Jonker, een strafworp van Max Malestein en een afstandsschot van Fenna de Jong, maar het lukte niet om los te komen en door te drukken. In de rebound werd menig robbertje uitgevochten tussen Sven Jonker en Marcel Segaar, wat leidde tot een gele kaart voor laatstgenoemde na een elleboog tegen zijn opponent.

Na twee schoten van Harjan Visscher en Fenna de Jong werd het 13-15 en leek de wedstrijd te kantelen in de richting van DOS’46. De bezoekers hadden de beste kansen, maar twee afstandsschoten van Eva van der Zon en Cindy van Eijk bracht de stand weer gelijk tot 15-15. In de slotfase werd het 16-16 door een strafworp benut door Sven Jonker en werd het eind van de wedstrijd nog even heel spannend. Fortuna/Delta Logistiek trok uiteindelijk aan het langste eind: 17-16.

Door deze uitslag wisselen beide ploegen op de ranglijst van plek. DOS’46 staat met zeven punten op de zesde plaats en gaat zich opmaken voor het duel tegen AW.DTV volgende week thuis in de Eendracht.

Scores DOS’46: Sven Jonker 4, Jelmer Jonker 4, Max Malestein 2, Harjan Visscher 2, Fenna de Jong 2, Maaike Steenbergen 1, Nienke Hintzbergen 1.