OldStars walking korfball DOS’46

Korfbal is voor iedereen. Waar je bij DOS’46 in de kangoeroes kunt beginnen, kan je door tot fanatiek OldStars walking korfball lid. Dit jaar starten we bij DOS’46 met OldStars walking korfball. Een aangepaste spelvorm voor ouderen.

OldStars walking korfball, wat is het?

Met OldStars walking korfball biedt DOS’46 in samenwerking met het KNKV en het Nationaal Ouderenfonds een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • Niet rennen
  • Op 1/4 van het veld in de breedte
  • 4 tegen 4
  • Schieten mag altijd
  • En niet springen bij het schieten

Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. De spelvormen staan daarnaast onder begeleiding van een ervaren OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar OldStars walking korfball richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+.

OldStars walking korfball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds onder andere partners Menzis en VWS een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

Voor wie

OldStars walking korfball is bedoeld voor alle ouderen (vanaf 55 jaar) die op een gezonde manier (weer) willen bewegen op het korfbalveld.

OldStars walking korfball bij DOS’46

Dit jaar starten we bij DOS’46 met OldStars walking korfball. Elke dinsdagochtend starten we met een lekker bakje koffie (en wellicht een zelfgebakken lekkernij) in de veldkantine. Als iedereen weer bijgepraat is, starten we met de training in de Airdome. Deze training zal ongeveer een uur duren. Na de training staat er uiteraard weer een lekker drankje op iedere fanatiekeling te wachten. Let op: er kan in de kantine alleen met pin betaald worden.

Kosten OldStars walking korfball bij DOS’46

Om het hele jaar mee te doen met OldStars walking korfball bij DOS’46 betaald u slechts € 75,00. Daarvoor ontvangt u tevens een mooi OldStars walking korfball t-shirt, een OldStars walking korfball bidon, een DOS’46 tasje, een DOS’46 dinerbon (voorafgaand aan een selectiewedstrijd in de Eendracht naar keuze in te zetten) en natuurlijk een lekker bakkie koffie, thee of fris bij DOS’46 voorafgaand aan de training.

Belangrijke data op een rij:

  • 26 oktober om 10.00 uur informatieochtend, waar je met al je vragen terecht kunt. Tevens zal Willem Kruithof van Prima Life jullie meenemen in de belangrijkste zaken op optimaal voorbereid te zijn.
  • 2 november om 10.00 uur fittest door Prima Life. Bij deze test wordt iedereen van te voren gecheckt op fitheid.
  • 9 november om 10.00 uur eerste OldStars walking korfball training.

Vragen?

Heeft u een vraag of wil u weten of OldStars walking korfball voor u geschikt is? Neem dan contact op met Janco Schiphorst via 06-42806586.

Doe mee!

Heeft u interesse om deel te nemen aan OldStars Walking korfball bij DOS’46? Meld u dan hieronder via het formulier aan.