PKC/Vertom – DOS’46 | 23-16

• november 6, 2022

DOS’46 heeft zaterdag haar eerste wedstrijd van het Korfbal League seizoen verloren, in Papendrecht was PKC/Vertom met 23-16 te sterk voor de Nijeveners.

De ploeg van Henk-Jan Mulder en Friso Boode kwam nog wel als eerste tot scoren in de wedstrijd, maar na de openingstreffer heeft DOS’46 de gehele wedstrijd achter de feiten aan gelopen. PKC/Vertom liep in de eerste helft gestaag uit, naar een 13-7 ruststand.

Na de rust was het ongeveer hetzelfde spelbeeld. DOS’46 kwam in het begin van de tweede helft nog terug tot 15-11, maar kon het gat nooit kleiner maken dan 4 punten. De thuisploeg bleek een maat te groot voor de Nijeveners, wat uiteindelijk in een 23-16 eindstand resulteerde.

Aankomende zaterdag speelt DOS’46 een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit (A) om 18.30 uur.