DOS'46 – Tempo (22-21)

• september 12, 2018

DOS’46 heeft haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen gewonnen. In de Multiselect Arena werd promovendus Tempo uit Alphen aan de Rijn vlak voor tijd verslagen met 22-21.

DOS’46 begon in de volgende opstelling:

Eerste aanval: Geertje Hoekstra, Lara Kreikamp, Jelmer Jonker en Leander Zwolle.

Eerste verdediging: Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Jesse de Jong en Harjan Visscher.

DOS’46, dat heel de wedstrijd niet op achterstand heeft gestaan, opende de wedstrijd met doelpunten van Jelmer Jonker (2) en Jesse de Jong. Tempo deed op haar beurt weer iets terug en na 10 minuten stond het 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. DOS’46 had moeite met het spel van Tempo en kwam niet lekker in de wedstrijd. Zodoende bleven de bezoekers bij en werd het gerust met een 10-8 voorsprong voor de Nijeveners.

Na de rust begon Tempo scherp aan de tweede helft en bracht de stand weer op gelijke hoogte; 10-10. DOS’46 counterde dit verzet en probeerde via 13-10, 14-11 en 15-12 uit te lopen. Tempo bleef bij en zorgde dat het verschil niet naar vier doelpunten ging. Op 17-14 was het de laatste keer dat DOS’46 een voorsprong van drie doelpunten had. Tempo kon het verschil naar twee trekken en door telkens als eerste te scoren stond er druk op de thuisploeg. Er wordt goed omgegaan met deze druk en het verschil bleef tot de 21-19 op twee doelpunten. Door twee doelpunten in de laatste drie minuten kwam Tempo met nog een minuut te spelen op 21-21. DOS’46 kreeg een minuut voor tijd de bal in het aanvalsvak met Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Jesse de Jong en Harjan Visscher. Een goed uitgespeelde aanval op de dames resulteerde in een raak afstandsschot van Nienke Hintzbergen. Tempo had nog 30 seconde de tijd om een doelpunt te maken om er een punt uit te halen, maar de bal werd al vroeg in de aanval verspeeld. DOS’46, enigszins met de hakken over de sloot, heeft de punten in Nijeveen gehouden en heeft na twee wedstrijden de maximale score van vier wedstrijdpunten.

Doelpunten DOS’46:

Jelmer Jonker 8, Harjan Visscher 3, Leander Zwolle 3, Nienke Hintzbergen 3, Kim Petersen 2, Jesse de Jong 1, Geertje Hoekstra 1, Lara Kreikamp 1.

DOS’46 2 wist haar wedstrijd met KCC/SO natural 2 met 22-14 te winnen. Volgende week speelt DOS’46 2 in Eindhoven tegen DSC 2 (11:30 uur). Vervolgens speelt het eerste in Amsterdam tegen AW/DTV (15:30 uur).

Klik hier voor het verslag van RTV Drenthe

Klik hier voor het verslag van De Stentor

Klik hier voor de terugblik op alle gespeelde wedstrijden in de Ereklasse van Korfbal.nl