DOS’46/VDK Groep loopt finales mis

  • juni 15, 2024

Helaas is het DOS’46/VDK Groep niet gelukt om in de play-offs te winnen van DVO/Transus: op neutraal terrein werd het 18-23. Hiermee loopt de ploeg uit Nijeveen de finale om de landstitel mis.

Er was een grote groep supporters meegereisd naar Harderwijk, en die lieten voor de wedstrijd goed van zich horen. Eline van Veldhuisen bekroonde het luide gezang met de 1-0. DOS’46 speelde met vertrouwen en bleef aan het begin van de wedstrijd steeds aan de goede kant van de score. Bij 4-3 nam DVO de eerste time-out. Dit had effect voor de ploeg uit Nijeveen; vooral Daniëlle Boadi en Gertjan Meerkerk schoten daarna met scherp en keerden de score in het voordeel van de groen-witten: 4-9. Met een stand van 7-11 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust probeerden de coaches van DOS’46 het tij te keren door meerdere wissels toe te passen, maar DVO hield het initiatief. Maar na de 8-12 van Eline van Veldhuisen kwam DOS’46 toch weer dichterbij. De 14-15 van Mart Vrielink maakte dat iedereen aan Nijeveense kant er weer in geloofde, maar DVO hield de voorsprong en breidde die uit. Bij een 16-23 stand en nog 2 minuten op de klok, was de wedstrijd gespeeld en werd Christian Dekkers gewisseld in zijn allerlaatste wedstrijd op topniveau. Invaller Jorne van der Zee en Fardau de Boer zorgden nog voor de 18-23, maar de teleurstelling was daar: helaas geen finale.

Ook voor het tweede is het seizoen nu definitief voorbij: Fortuna 2 was op vrijdag te sterk (12-17) en dus liepen ook zij helaas de finale mis.

Als vereniging kunnen we super trots zijn op de knappe prestaties van de selectie, het halen van de play-offs door beide teams, en kijken we uit naar volgend seizoen! Ook dank aan alle supporters die meereisden en onze teams hebben ondersteund!

Lees ook:

RTV Drenthe: DOS’46 uitgeschakeld in play-offs door DVO

Meppeler Courant: DOS’46/VDK Groep grijpt naast nationale veldkorfbalfinale en dit interview met Christian Dekkers

Foto’s: Herry Borrink