Play-offs voor selectie DOS’46/VDK Groep

  • juni 2, 2024

Zondag 2 juni is het zowel het eerste als het tweede team van DOS’46/VDK Groep om de play-offs te halen van het veldseizoen. In Gorredijk werd concurrent LDODK/Rinsma Modeplein verslagen. Bij de reserves werd de Derby van het Noorden beslist met 9-20 en onze hoofdmacht wist met 17-19 te winnen. Hiermee wordt voor beide ploegen het seizoen nog verlengd.

Bij de reserves was de wedstrijd al snel beslist. Bij rust was het gat al 4-10 en hadden Jorne van der Zee (4x) en Sigrid Kuipers (3x) al laten zien dat ze zeer scherp waren. Na rust liep de ploeg uit Nijeveen nog verder uit, en de overwinning kwam niet meer in gevaar: 9-20.

Daarna was het de beurt aan het vlaggenschip. Ook zij begonnen scherp, en met name Eline van Veldhuisen (5x) en Christian Dekkers (5x) konden de korf voor rust erg makkelijk vinden. Na een 2-7 tussenstand deed LDODK weer wat terug, met name via Ran Faber, en werd het weer gelijk: 9-9. DOS’46 toonde veerkracht en nam het initiatief weer terug, waarbij de buzzerbeater van Jesse de Jong de ruststand bepaalde op 9-12.

Na rust bleef het verschil steeds in het voordeel van de Nijeveners, al bleef de marge steeds klein genoeg om het spannend te houden. De 15-18 van Jesse de Jong en 16-19 van Eline van Veldhuisen brachten uiteindelijk de beslissing in het voordeel van DOS’46. Laatstgenoemde werd topscoorder van de wedstrijd met 8 goals, gevolgd door Christian Dekkers (7x).

 

Voor zowel het eerste als het tweede betekent dit dat de play-offs officieel gehaald zijn! Beide ploegen kunnen in de laatste speelronde niet meer worden ingehaald door de nummer 2 in de poule. De tegenstanders van de play-offs zijn na de volgende speelronde bekend.

Volgende week zaterdag 8 juni staat eerst nog de laatste thuiswedstrijd op het programma:

17h15: DOS’46/VDK Groep 2 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 2

19h00: DOS’46/VDK Groep 1 – Mid-Fryslân/ReduRisk 1

 

Lees ook:

RTV Drenthe: DOS’46 richting play-offs na overwinning bij LDODK

Meppeler Courant: Veldkorfballers DOS’46/VDK Groep plaatsen zich voor play-offs ereklasse

De Stentor: DOS’46 hoort bij de beste vier veldteams van het land