Wederom winst voor DOS’46/VDK Groep (22-16)

  • mei 26, 2024

Zaterdag 25 mei heeft DOS’46/VDK Groep goede zaken gedaan in de competitie, door wederom te winnen van Unitas/Perspectief: 22-16.

Na de winstpartij in de uitwedstrijd tegen Unitas, was het nu tijd voor de eerste returns. In deze thuiswedstrijd tegen Unitas kon DOS’46 de hele wedstrijd op voorsprong blijven. Bij een stand van 7-3 had de thuisploeg een voorsprong van 4 punten gehaald. Deze werd voor rust nog verkleind door Unitas naar 2 punten: 13-11 was de ruststand.

Na rust herpakte DOS’46 direct het initiatief via Jesse de Jong en Tessa Lap (15-11). De thuisploeg kwam gedurende de tweede helft niet meer in de problemen en wist de wedstrijd met een verdiende voorsprong af te sluiten: 22-16. Tessa Lap was met 5 doelpunten de topscoorder aan Nijeveense kant.

Met 8 punten uit 4 wedstrijden staat DOS’46/VDK Groep nog steeds ongeslagen bovenaan hun poule binnen de Ereklasse. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein op het programma; gezien de stand een hele interessante wedstrijd want winst voor DOS’46 zou plaatsing voor de kruisfinales betekenen.

Lees ook:

RTV Drenthe: DOS’46 zet Unitas eenvoudig opzij

Meppeler Courant: DOS’46/VDK Groep boekt nuttige zege op Unitas/Perspectief

Foto voorpagina: Archief Herry Borrink