Jorrit van Dijk versterkt selectie

  • april 16, 2024

Jorrit van Dijk komt selectie DOS’46/VDK Groep versterken

Jorrit van Dijk heeft aan de selectie van zijn huidige club De Wâlden bekendgemaakt dat hij met ingang van het nieuwe seizoen de overstap naar DOS’46/VDK Groep gaat maken. 

Van Dijk – net 24 – korfbalt sinds zijn dertiende bij de vereniging uit Oentsjerk, daarvoor voetbalde hij. Van Dijk is in zijn dagelijkse leven ambulant begeleider en daarnaast fitnessinstructeur; die laatste bezigheid gaat stoppen in verband met de nieuwe stap in zijn korfbalcarrière.

Van Dijk: “Ik heb mijzelf altijd afgevraagd waar mijn plafond zou liggen op korfbalgebied. Ik ben dan ook erg blij dat ik de kans krijg dit te onderzoeken op het hoogst haalbare niveau in Nijeveen. De sfeer, trainingsmentaliteit en ambities van DOS’46/VDK Groep hebben mij overtuigd om de overstap te maken.”

Hoofdtrainer Henk Jan Mulder is blij met de keuze van Van Dijk: “Naast enkele prettige gesprekken heeft Jorrit ook al twee keer bij ons meegetraind en daarbij liet hij een prima indruk achter. Daarnaast brengt hij lengte en atletisch vermogen mee. Mooi dat hij de ambitie toont om zich op het allerhoogste niveau te willen bewijzen.”

Bestuurslid Korfbal Harmen Tjeerdsma vult aan: “We hebben twee leuke en open gesprekken met elkaar gehad en de wederzijdse klik was er meteen. Wij denken, dat Jorrit als persoon heel goed bij onze vereniging past en dat hij alles in zich heeft om de stap naar Korfbal Leagueniveau te kunnen maken. We zijn erg blij met zijn keuze.”

We wensen Jorrit veel succes en plezier bij onze club!