Lars Pieper versterkt technische staf

  • maart 26, 2024

Lars Pieper versterkt technische staf DOS’46/VDK Groep

Met ingang van komend seizoen zal Lars Pieper als trainer/coach verantwoordelijk zijn voor DOS’46/VDK Groep 2. Pieper (27 jaar) is momenteel trainer/coach van DVO/Transus A1 uit Bennekom, waarmee hij nog volop in de race is voor Rotterdam Ahoy.  Zijn activiteiten als Hoofd Jeugd Opleiding DVO zal hij combineren met zijn werkzaamheden in Nijeveen.

De Technische Commissie (TC) is heel erg blij met de komst van de ontzettend ambitieuze korfballiefhebber. Harmen Tjeerdsma: “Lars zijn ambities passen heel goed bij het meerjarenplan van onze vereniging en we breiden onze staf uit met een heel kundige vakman die onze spelers absoluut beter zal gaan maken.”

Lars Pieper over zijn keuze: “Na vijf prachtige seizoen bij de DVO-junioren is het een mooi moment voor een volgende stap in mijn trainerscarrière. Het project van DOS’46/VDK Groep sluit daar goed op aan. Ik zal de club proberen te helpen bij haar missie om op termijn weer bij de top van de Korfbal League te horen. Voor nu gaat mijn aandacht eerst uit naar de korte termijn: het seizoensrestant met DVO A1.”

Hoofdcoach Henk Jan Mulder: “We hebben twee gesprekken met Lars gevoerd. Al tijdens het eerste gesprek kregen Friso Boode en ik de indruk, dat Lars een absolute meerwaarde kan zijn voor de technische staf van volgend seizoen. We zijn dan ook bijzonder verheugd, dat Lars naar Nijeveen komt. Om het op z’n Engels te zeggen, wij vinden Lars een ‘high potential’, iemand die het als trainer/coach ver kan schoppen. Friso en ik kijken reikhalzend uit naar de samenwerking.”

Ook voorzitter Haralt Lucas is blij met de aanstelling: “Lars is een jonge, ambitieuze trainer/coach die de afgelopen jaren bij DVO heeft bewezen talenten te ontwikkelen met mooie resultaten tot gevolg. Hij past goed bij onze vereniging en is een prima aanvulling op onze huidige staf.”

Van harte welkom bij onze club Lars, we wensen je heel veel plezier en succes toe!

Foto: Marco Spelten