DOS’46/VDK Groep wint Derby van het Noorden (25-26)

• maart 20, 2024

Afgelopen zaterdag werd er in Gorredijk de Derby van het Noorden gespeeld tussen LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46/VDK Groep. De thuisploeg begon enorm scherp aan de wedstrijd waardoor er na vier minuten al een stand van 6-3 op het scorebord stond. In de beginfase van de wedstrijd benutte LDODK/Rinsma Modeplein wel 67% van de schoten waardoor het voor DOS’46/VDK Groep lastig was om mee te komen. Daarom bleef er gedurende de hele eerste helft een gat van drie of vier punten tussen beide ploegen. Met een stand van 17-14 zochten de teams de kleedkamers op. In de tweede helft wist DOS’46/VDK Groep het verschil in doelpunten steeds verder te verkleinen dankzij een aantal belangrijke doelpunten van Sam Meijer. Met nog zes minuten op de klok was de stand gelijk gebracht tot 23-23. De supporters van DOS’46/VDK Groep gingen nog eens goed achter hun club staan. Sam Meijer wist nogmaals uit te blinken met een afstandsschot en een vrije bal (24-26). LDODK antwoordde nog met de 25-26 maar wist niet meer de gelijkmaker te maken.  Zo wordt dit wisselvallige seizoen toch afgesloten met een zeer positieve noot, en de winstpartij werd uitbundig gevierd met de meegereisde supporters.