DOS’46/VDK Groep verliest strijd om plek 6 (21-25)

  • maart 13, 2024

DOS’46/VDK Groep verliest opnieuw tegen Blauw-Wit(A), eindstand 21-25.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en wist de wedstrijd direct in handen te nemen. In tegenstelling tot de uitwedstrijd in Amsterdam, waar de Nijeveners volledig overrompeld werden. De flitsende start van DOS’46/VDK Groep en een 5-1 voorsprong door goals van o.a. Eline van Veldhuisen en Leander Zwolle zorgden al snel voor een time-out bij de gasten. Vanaf dat moment werd het verschil niet groter in de wedstrijd en bleven de gasten in het spoor van de thuisploeg. Op 8-5 wist  Zwolle een strafworp niet te benutten, hierdoor bleef het verschil klein tot aan de rust. In de slotseconden van de eerste helft wist ook van Veldhuisen een strafworp niet te benutten, waardoor er met een 13-11 ruststand de kleedkamers opgezocht werden.

Direct vanaf het begin van de tweede helft kwamen beide ploegen tot scoren. Blauw-Wit (A) kwam vanaf 14-14 langszij. Vanaf dit moment namen beide ploegen om de beurt een voorsprong en waren erg aan elkaar gewaagd. Blauw-Wit (A) coach Barry Schep voerde een tactische wissel door om Eline van Veldhuisen van scoren te houden. In de slotfase waren het de hoofdstedelingen die de langste adem hadden, vanaf 17-17 werd er een gaatje van 3 goals gecreëerd (17-20). De ploeg van coaches Henk Jan Mulder en Friso Boode kon zich nog eenmaal terug knokken tot 20-21, echter was dit niet genoeg om nog een punt of meer te pakken. In de slotfase liep Blauw-Wit (A) uit naar een voorsprong van 4 punten, wat voor een 21-25 eindstand zorgde.  Door deze nederlaag is DOS’46/VDK Groep zeker van de 7e plaats in de Kenonz Korfballeague, de Amsterdammers blijven op de 6e plaats.

Twee minuten voor tijd nam de Eendracht afscheid van Christian Dekkers als speler van DOS’46/VDK Groep, onder luid applaus kreeg hij een publiekswissel.

Lees ook:

Korfbal.nl : Recap

Meppeler Courant: Zaalkorfballers DOS’46/VDK Groep buigen na rust voor Blauw-Wit

RTV Drenthe: DOS’46 laat Blauw-Wit ontsnappen

Foto: Herry Borrink