DOS’46/VDK Groep mist schotkracht en verliest (23-12)

• maart 2, 2024

Na het vierpuntenweekend van vorige week, werd vooraf gehoopt op een stunt tegen play-offkandidaat KZ/Keukensale.com. Niets bleek minder waar; de ploeg uit Nijeveen wist zeer moeilijk tot scoren te komen en verloor met 23-12.

DOS’46/VDK Groep begon qua energie nog best goed, maar in de afronding lag het probleem. Vooral het vak van Leander Zwolle, Mart Vrielink, Tessa Lap en Fardau de Boer kreeg veel druk en zij wisten de kansen die ze kregen, niet af te ronden. Ook bij KZ vielen de doelpunten niet makkelijk, maar met nog 12 minuten te spelen in de eerste helft, was het verschil wel vier: 7-3. In de fase die volgde, was DOS’46 slordig in zowel de aanval als in de verdediging, maar verzuimde KZ daar van te profiteren en al ver uit te lopen. Vlak voor rust vielen er nog wel een paar goals aan de kant van KZ: ruststand 11-5.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. DOS’46 speelde slordig, maakte zowel aanvallend als verdedigend geen scherpe indruk en KZ hoefde eigenlijk niet hoogstaand te spelen om wel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Coaches Mulder en Boode zouden uiteindelijk alle acht wisselmogelijkheden benutten om nog omzettingen te verrichten, maar ook dat bracht hierin nauwelijks verschil. Na een tussenstand van 16-6 waren het Eline van Veldhuisen (3x), Sam Meijer (2x) en Christian Dekkers die de doelpuntenproductie voor DOS’46 boven de 10 konden brengen. De eindstand 23-12 was een zeer verdiende overwinning voor KZ, dat zich nu geplaatst heeft voor de play-offs. Voor DOS’46 een wedstrijd om snel te vergeten en de pijlen te richten op volgende week zaterdag: PKC/Vertom thuis.