Winst voor DOS’46/VDK Groep (26-21)

  • februari 24, 2024

DOS’46/VDK Groep heeft van KCC/CK Kozijnen gewonnen (26-21) en daarmee revanche kunnen nemen na de verloren uitwedstrijd in Capelle aan den IJssel.

De ploeg uit Nijeveen begon wat stroef en kwam met 0-2 achter. Twee doelpunten van Mart Vrielink, die zeer goed speelde deze avond, zorgden voor de 2-2. DOS’46 nam het initiatief in de wedstrijd in handen: 3-2 via Jesse de Jong en 4-2 van Christian Dekkers. Beide ploegen waren in deze fase slordig in de aanval en hadden meerdere keren onnodig balverlies. Na 19 minuten spelen en een 6-4 stand, nam KCC een time-out. Het was echter DOS’46 dat zeer scherp daarna begon, via een slimme omdraaibal van Sam Meijer. In de laatste vijf minuten voor rust vielen de ballen ineens wèl, onder meer bij Eline van Veldhuisen (2x) en aan de kant van KCC bij Tessa Noordzij. Er werden veel scherpe acties naar binnen gemaakt die uitliepen op strafworpen. Ruststand: 14-9.

Na rust probeerde KCC aan te haken bij DOS’46 en kwam het terug tot drie verschil (15-12). Vervolgens was het weer DOS’46 dat even kon aanzetten en met zuivere schoten van Willemien Kragt, Eline van Veldhuisen en Mart Vrielink (2x) kon uitlopen (19-13). Na de time-out bij een stand van 21-15 wist KCC voor het laatst dichterbij te komen (21-18) maar de dames van DOS’46 (uiteindelijk gezamenlijk goed voor 16 van de 26 goals) zorgden voor zes verschil. Aan het eind van de wedstrijd was het niet meer spannend en kon DOS’46 de twee punten in ontvangst nemen: eindstand 26-21. Topscoorders van de wedstrijd waren Eline van Veldhuisen (7) en Mart Vrielink (6). Eline is hiermee Fleur Hoek gepasseerd op de topscoorderslijst bij de vrouwen en staat nu bovenaan met 58 goals uit 13 wedstrijden.

Ook het tweede team wist te winnen en daarmee blijven vier punten in Nijeveen.

Lees ook:

korfbal.nl: Kenonz Korfbal League Recap #14

RTV Drenthe: DOS’46 pakt na drie nederlagen weer zege: KCC het slachtoffer

Meppeler Courant: DOS’46 weet weer wat winnen is

 

 

Foto’s: Herry Borrink