DOS’46 geeft DVO lang partij maar verliest (25-19)

• februari 17, 2024

DOS’46/VDK Groep heeft in Bennekom niet weten te winnen van DVO/Transus. De einstand werd 25-19.

De Nijeveners hadden iets goed te maken na de dikke verliespartij van vorige week tegen Fortuna. Voor DVO was het ook een belangrijke pot in de strijd voor de play-offs. DOS’46 wist het eerst de korf te vinden: Eline van Veldhuisen 0-1. Daarna was het DVO dat op 2-1 kwam. In de beginfase van de wedstrijd waren de doelpunten schaars. Na 11 minuten spelen viel pas de 2-2 van Mart Vrielink, gevolgd door twee keer Gertjan Meerkerk: 4-2 voor DVO. Na de 8-4 brachten coaches Mulder en Boode Tessa Lap in de ploeg voor Willemien Kragt. Bij DVO was het vooral Meerkerk die voor de doelpunten moest zorgen, en DOS’46 wist voor rust het gat te verkleinen naar twee verschil: 10-8.

Na rust bleef DOS’46 de aansluiting houden (10-9 van Sam Meijer, 11-10 van Jesse de Jong). DVO bracht aanvallend Menno van de Neut, die zeer sterk in zou vallen (5 goals) en zijn eerste schot was meteen een doelpunt. De thuisploeg wist uit te lopen naar 16-12 maar de Nijeveners bleven aan het elastiek: 16-13 via Christian Dekkers, 18-14 van Willemien Kragt en 18-15 van Eline van Veldhuisen. Laatstgenoemde speelde aanvallend een hele goede wedstrijd (7 goals) maar wist het verdedigend Daniëlle Boadi ook erg lastig te maken. DVO nam echter weer het initiatief over en kwam op zes verschil (21-15). Twee keer Eline van Veldhuisen en een prachtige doorloopbal van Leander Zwolle zorgden ervoor dat de meegereisde supporters uit Nijeveen weer hoop kregen (22-19). In een slordige slotfase was het DVO dat kon profiteren en de uitslag op 25-19 kon brengen. Gertjan Meerkerk werd topscoorder van de wedstrijd (8 goals) gevolgd door Eline van Veldhuisen (7 goals).

Na de misser van vorige week, heeft DOS’46 weer laten zien dat ze het de topploegen echt lastig kunnen maken.