Max Malestein keert terug in selectie DOS’46/VDK Groep

  • februari 13, 2024

De Technische Commissie van DOS’46/VDK Groep is blij te mogen meedelen dat Max Malestein (28) heeft aangegeven na de zomervakantie weer beschikbaar te zijn voor de A-selectie. Max heeft vorig seizoen afscheid genomen van het spelen op het hoogste niveau.

Max Malestein: “Door een andere baan van mijn vrouw Mariska is de situatie met de kinderen en thuis een stuk makkelijker te regelen plus dat we de bouw van ons huis achter ons hebben. Er is weer volop tijd om bij DOS’46/VDK Groep te doen wat ik leuk vind. Ik zie er enorm naar uit in het mooiste shirt van Nederland te spelen en daarmee de strijd aan te gaan met de top van de Korfbal League.”

Coach Henk Jan Mulder: “Wij zijn als trainersstaf bijzonder blij met de aanstaande terugkeer van Max. Een uitstekende korfballer, die ook qua strijdlust en beleving veel kan brengen. Bovendien is Max een clubman pur sang. Ik ben er ook van overtuigd, dat onze supporters blij zullen zijn met dit nieuws.”

Malestein droeg elf seizoenen het roodzwarte shirt. Hij kwam in 2012 over van Oranje Zwart uit Zwolle en begon in de juniorenselectie van DOS’46/VDK Groep. Met dat team werd hij in 2014 kampioen van Nederland in Rotterdam Ahoy en op het veld. Malestein vertegenwoordigde Nederland in de junioren.

In het seizoen 2014-2015 debuteerde hij in het vlaggenschip van DOS’46/VDK Groep en won daarmee in 2019 de veldtitel en de Supercup. In de jaren daarvoor maakte hij zowel de degradatie uit, als de promotie naar de Korfbal League mee.

We wensen Max weer veel plezier en succes.

Foto: Herry Borrink