Fortuna paar maten te groot (14-32)

  • februari 11, 2024

Zondag 11 februari stond de wedstrijd tussen DOS’46/VDK Groep tegen Fortuna op het programma. In de uitwedstrijd in Delft werd nog (verrassend) gewonnen door de ploeg uit Nijeveen, dat wel een zeer wisselvallig seizoen kent. Fortuna is na een slechte start in de competitie, inmiddels opgeklommen tot plek 5, en kent goede resultaten in de afgelopen weken.

De Eendracht in Nijeveen was druk bezocht en zeer sfeervol. Bij DOS’46 kon Tessa Lap weer beginnen in de basis. Na de 0-1 van Daan Preuninger, was het Mart Vrielink die de 1-1 maakte. Vanaf dat moment nam Fortuna het initiatief, en werd het al gauw duidelijk dat zij de bovenliggende partij waren in de wedstrijd. De ploeg uit Delft schoot zeer scherp, en met name Fleur Hoek, Nik van der Steen en Daan Preuninger konden meerdere keren scoren. DOS’46 kon hier aanvallend weinig tegenin brengen, mede doordat Fortuna veel verdedigende druk gaf, maar ook omdat de schoten niet zuiver genoeg waren. Na 10 minuten spelen was de stand 4-9 en nam DOS’46 een time-out, maar Fortuna wist hierna het gat alleen maar te vergroten. Leander Zwolle en Christian Dekkers werden van vak gewisseld en even later kwam Sam Meijer er in voor Willemien Kragt. Vlak voor rust was het Meijer die met een doorloopbal de ruststand op 6-15 bepaalde.

Na rust was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde; Fortuna bleef scoren (waaronder ook enkele hele mooie acties) en DOS’46 kon er weinig tegenin brengen. Coaches Mulder en Boode brachten Jorne van der Zee en later Cerèn Wonink nog in, maar spannend werd het uiteraard niet meer. Via een pijnlijke tussenstand van 10-30 werd de eindstand, mede door drie treffers van Christian Dekkers, uiteindelijk 14-30. Fortuna was in deze wedstrijd echt een paar maten te groot voor de ploeg uit Nijeveen. Fleur Hoek werd topscoorder (8 goals uit 14 pogingen).

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DVO/Transus op het programma. Opgeven voor de supportersbus kan hier.

Lees ook:

korfbal.nl: Kenonz Korfbal League Recap #12

RTV Drenthe: DOS’46 wordt in Nijeveen te kijk gezet: Fortuna wint met 14-32

Meppeler Courant: DOS’46/ VDK Groep krijgt een ongelooflijk pak slaag van Fortuna

Dagblad van het Noorden: Korfballers DOS ’46 uit Nijeveen hard onderuit tegen Fortuna: ‘Verliezen mag, maar dit was echt beschamend’