DOS’46/VDK Groep komt tekort (26-25)

• februari 3, 2024

Ondanks een inhaalrace is het DOS’46/VDK Groep niet gelukt om punten mee te nemen uit Hardinxveld-Giessendam. HKC/Creon Kozijnen wist de wedstrijd met één punt verschil te winnen: 26-25.

Aan de kant van DOS’46 konden aanvoerder Leander Zwolle (ziek) en Tessa Lap (blessure) niet beginnen. Op hun plekken speelden Thomas Visser en Sam Meijer. De ploeg uit Nijeveen begon prima, nam het initiatief en kwam twee punten voor. HKC, gesteund door veel support uit de zaal, maakte die achterstand goed (8-8). DOS’46 kon in deze fase niet antwoorden op het hoge schotpercentage van HKC, dat uitliep naar een voorsprong van 5 punten (15-10). Voor rust wist de ploeg uit Nijeveen een deel van die achterstand nog goed te maken: ruststand 15-13.

Na rust was het HKC dat weer het initiatief kon nemen (20-15). Zoals al vaker dit seizoen moest DOS’46 een inhaalrace inzetten. Aan de hand van onder andere Eline van Veldhuisen werd het nog een zeer spannende eindfase (van 25-21 naar 25-24). Met nog ruim twee minuten op de klok was het Jop Brouwer die voor HKC de marge weer op twee wist te zetten. DOS’46 gaf niet op, kwam nog op één verschil via Mart Vrielink, maar HKC wist de wedstrijd uit te spelen: eindstand 26-25.