Revanche voor DOS’46/VDK Groep (24-17)

  • januari 27, 2024

Na het gelijkspel in Wormer, is het DOS’46/VDK Groep in de return wel gelukt om te winnen van Groen Geel/RMcD Huis Emma (24-17).

Bij DOS’46 startte Sam Meijer in de basis; zij verving Tessa Lap die geblesseerd was. De wedstrijd begon met gemiste kansen voor beide ploegen. De 0-1 van Thomas Schagen werd beantwoord door damesgoals van Fardau de Boer en Willemien Kragt (2-1). Na de 2-2 was het Christian Dekkers (2x) die zorgde voor een 4-2 voorsprong. Groen Geel had toen al twee strafworpen gemist, maar rechtte de rug en kwam terug tot 5-5, en zelfs op voorsprong: 5-7. DOS’46 speelde in deze fase slordig, maakte veel fouten en veel kansen werden gemist. Een vergelijking met de heenwedstrijd in Wormer was snel gemaakt. Na de 6-8 van Anna de Ridder bepaalden Mart Vrielink en Eline van Veldhuisen de ruststand op 8-8.

Na rust was het Groen-Geel dat op voorsprong kwam (8-9). Daarna namen Christian Dekkers en Eline van Veldhuisen de thuisploeg aan de hand. Vijf doelpunten van Dekkers en drie keer van Veldhuisen zorgden ervoor dat DOS’46 in 10 minuten kon uitlopen tot 17-12. Ook Jesse de Jong begon te scoren en bij een 20-13 stand was het verschil gemaakt. Bij DOS’46 mochten Thomas Visser, Manouk ten Kate en Luc Hulzebosch nog invallen. De ploeg uit Nijeveen kon nog een aantal mooie goals maken en liep uit naar 24-13. In de laatste minuten van de wedstrijd deed Groen Geel nog iets terug, tot een eindstand van 24-17.  Christian Dekkers was de topscoorder met 7 doelpunten.

Ook het tweede team van DOS’46 wist te winnen, en dus bleven er 4 punten in Nijeveen.

Het programma van volgende week:

16:45 HKC/Creon Kozijnen 2 – DOS’46/VDK Groep 2

18:30 HKC/Creon Kozijnen 2 – DOS’46/VDK Groep 2

Lees ook:

korfbal.nl: Kenonz Korfbal League Recap #10

RTV Drenthe: DOS’46 rekent na rust af met Groen Geel

Meppeler Courant: DOS’46/VDK Groep ruim langs laagvlieger Groen Geel

De Stentor: DOS’46 na rust langs Groen Geel

Foto’s van Herry Borrink

Foto’s: Herry Borrink