Achtervolgend DOS’46/VDK Groep komt net te kort (22-24)

  • januari 19, 2024

In een uitverkochte Eendracht in Nijeveen is het DOS’46/VDK Groep net niet gelukt om LDODK/Rinsma Modeplein van de winst te houden.

De sfeer in de bomvolle sporthal zat er al voor de wedstrijd goed in. Beide supportersgroepen lieten duidelijk van zich horen. DOS’46 schoot uit de startblokken, was scherp in de afronding en kwam mede dankzij twee treffers van Willemien Kragt op een 4-1 voorsprong. LDODK kwam echter meer in hun spel, en de doelpunten aan de kant van de Nijeveners vielen niet. Bij een stand van 6-13 leek de wedstrijd al voor de rust gespeeld. DOS’46 bracht Sam Meijer in de ploeg en zij scoorde (8-14). De 9-14 van Mart Vrielink zou de ruststand zijn.

LDODK kwam scherp uit de kleedkamers en wist direct twee keer te scoren (9-16). Niet voor het eerst dit seizoen, ging DOS’46 in de achtervolging. Via Jesse de Jong, 2x Eline van Veldhuisen en Sam Meijer kwam de ploeg terug tot 13-16. LDODK kon echter rekenen op hun aanvoerder Erwin Zwart, die zeer belangrijk was, en internationals Harjan Visscher en Terrenc Griemink (13-19).  Lange tijd bleef het verschil in doelpunten op vier of vijf hangen, maar DOS’46 toonde wederom veerkracht en kwam toch weer dichterbij. De dames van DOS’46 werden nadrukkelijk gezocht, en met succes. Van 18-23 werd het 21-23 met nog een paar minuten te spelen. De 21-24 van Erwin Zwart was uiteindelijk de definitieve beslissing. Sam Meijer bekroonde haar sterke invalbeurt met haar 5e treffer, en bepaalde de eindstand op 22-24. Topscoorder aan de kant van DOS’46 werd Eline van Veldhuisen met 7 goals.

Volgende week zaterdag 27 januari speelt DOS’46 wederom een thuiswedstrijd:

17:00 DOS’46/VDK Groep 2 – Groen Geel/RMcD Huis Emma 2

19:00 DOS’46/VDK Groep 1 – Groen Geel/RMcD Huis Emma 1

Zie ook:

korfbal.nl: Kenonz Korfbal League Recap #9

RTV Drenthe: samenvatting en verslag (DOS’46 strijdend ten onder in noordelijke derby tegen LDODK)

De Stentor: DOS’46 strijdend ten onder tegen LDODK

Meppeler Courant: DOS’46 komt net tekort in uitverkochte Eendracht in Nijeveen

Dagblad van het Noorden: DOS’46 kan geen potten breken in korfbalderby tegen Friese rivaal LDODK

Foto’s van Herry Borrink en op korfbalfoto.nl (Marco Spelten en Nienke Laan)

Foto’s: Herry Borrink