Verlies in Amsterdam (23-19)

  • januari 14, 2024

Na het goede resultaat tegen PKC/Vertom van vorige week, is het DOS’46/VDK Groep niet gelukt om wederom te winnen. In de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit werd verloren met 23-19.

Door een stroomstoring was de wedstrijd van de reserveteams gestaakt (zij hebben de wedstrijd na de wedstrijd van het eerste uitgespeeld; eindstand 24-21), en was er geen livestream van deze wedstrijd.

Het was geweldig dat er een grote groep supporters uit Nijeveen meegereisd was om de ploeg te steunen. Het begin van de wedstrijd kende weinig goals; na 5 minuten was de stand 2-1. Daarna nam Blauw-Wit het initiatief en kon het uitlopen naar 8-1. DOS’46 rechtte de rug en kwam terug, via 8-5 naar 9-7, en een ruststand van 11-10 betekende dat er een spannende tweede helft zou kunnen volgen.

Na rust ging de wedstrijd even gelijk op; via 13-11 naar 14-14. Maar vanaf dat moment pakte Blauw-Wit een voorsprong die ze niet meer zouden weggeven. Via 17-15 liep Blauw-Wit weg naar 20-15, en het lukte DOS’46 niet om die achterstand nog goed te maken. Met een eindstand van 23-19 blijven de twee punten in Amsterdam, en dit betekent dat beide ploegen nu op 8 punten uit 8 wedstrijden staan.

Aanstaande vrijdag 19 januari staat de Derby van het Noorden op het programma:

18:30 DOS’46/VDK Groep 2 – LDODK/Rinsma Modeplein 2

20:30 DOS’46/VDK Groep 1 – LDODK/Rinsma Modeplein 1

Zie ook:

korfbal.nl: Kenonz Korfbal League Recap #8

RTV Drenthe: Terechte nederlaag voor wisselvallig DOS’46 in Amsterdam

Meppeler Courant: DOS’46/VDK Groep delft opnieuw het onderspit

Foto voorpagina website: archief Herry Borrink