DOS’46/VDK Groep verlengt contracten met Mulder en Boode

  • januari 11, 2024

Nijeveen – Het bestuur en de Technische Commissie van DOS’46/VDK Groep zijn ontzettend blij te kunnen melden dat Henk Jan Mulder en Friso Boode ook volgend seizoen verantwoordelijk zijn voor de selectie van de Korfbal Leagueclub. De trainersstaf ligt daardoor tot de zomer van 2025 vast bij de Nijeveners.  

Mulder en Boode begonnen in de zomer van 2022 aan hun klus bij de hoofdmacht van DOS’46/VDK Groep en dat resulteerde het eerste seizoen gelijk in prima eindresultaten. Zo eindigde de ploeg op een verdienstelijke vijfde positie in de Korfbal League. Het lopende zaalseizoen verloopt grillig, puntenverlies tegen de onderste ploegen maar ook een sensationele overwinning op de landskampioen PKC/Vertom resulteren momenteel in een vijfde positie op de ranglijst. 

Henk Jan Mulder: “DOS’46/VDK Groep is een prachtige club en de samenwerking met de selectie verloopt nog steeds heel plezierig. Hetzelfde geldt voor de samenwerking met de begeleidingsstaf, de TC en het bestuur. Daarnaast geniet ik van de sfeer bij onze wedstrijden, vooral in De Eendracht. DOS’46/VDK Groep heeft fantastische supporters.” 

Friso Boode voegt daar aan toe: “We zijn met DOS’46/VDK Groep een mooi proces aan het bewandelen. De selectie laat een ontwikkeling zien waar de rek nog lang niet uit is. We zijn op onze goede dagen een ware uitdager voor de ploegen bovenin. Dit proces samen met de technische leiding, selectie en staf blijven vormgeven is een mooie uitdaging. DOS’46/VDK Groep wil de volgende stap zetten en dat geeft het vertrouwen waarop we door kunnen gaan bouwen. De selectie is jong, ambitieus en een genot om mee samen te mogen werken. We genieten van het hier en nu en kijken uit naar de voortzetting in onze samenwerking.”  

Voorzitter Haralt Lucas over de contractverlengingen: “Deze stap past uitstekend in ons meerjarenplan waarin het behoud van topkorfbal een belangrijke pijler is en waarbij we ook naar een positie in de top van Nederland kijken. De samenwerking met de mannen is erg prettig, de resultaten zijn goed en de selectie is heel tevreden. We zullen alles proberen om de randvoorwaarden te creëren om de volgende stap als selectie en als vereniging te gaan zetten in onze ambitie om een aanval te doen op de top 4. De verlenging is dus een erg belangrijke stap om op dit moment te zetten. We zijn hier heel erg blij mee”.