Winst in Papendrecht (20-21)

  • januari 6, 2024

DOS’46/VDK Groep heeft gestunt door knap te winnen van de huidige landskampioen PKC/Vertom.

De ploeg uit Nijeveen startte, net als in de laatste wedstrijd tegen KZ, sterk. Via Willemien Kragt, Tessa Lap en Jesse de Jong pakte DOS’46 voor het eerst een voorsprong van twee punten, maar Nienke Hintzbergen (2x) zorgde voor de 3-3. Zij speelde tegen haar oude club en was in de beginfase belangrijk voor PKC. DOS’46 was erg scherp in de afronding en kon uitlopen naar 5-8 (2x Leander Zwolle, 1x Fardau de Boer en 2x Christian Dekkers). Opvallend was dat de doelpunten van verschillende spelers kwamen, terwijl PKC juist afhankelijker leek van enkele spelers. PKC moest in de achtervolging en deed dat succesvol via Bo Oppe, Arjen van Houwelingen en Nienke Hintzbergen. PKC nam meer het initiatief en hun schoten begonnen te vallen, maar DOS’46 klampte aan (2x Tessa Lap). Door de aansluitingstreffer van Willemien Kragt werd de ruststand bepaald op 13-12.

In de tweede helft ging het lang gelijk op, al vielen er weinig goals. De meegereisde supporters uit Nijeveen waren goed hoorbaar aanwezig en zagen dat hun ploeg in het spoor van PKC kon blijven. Tessa Lap onderscheidde zich na rust meerdere keren met nuttige onderscheppingen, en wist ook te scoren (16-15). Bij PKC kwam Richard Kunst in het veld, die direct wist te scoren (17-15). Bij DOS’46 nam Thomas Visser de verdedigende taak over van Christian Dekkers. PKC had echter een reboundoverwicht en kon veel herhalen, en het waren Bo Oppe en Richard Kunst (2x) die het eerste gat van vier maakten (20-16). Zij leken hiermee de wedstrijd definitief te beslissen. Met nog 8 minuten zuivere speeltijd op de klok gaf DOS’46 echter de moed niet op, en via Eline van Veldhuisen en Mart Vrielink kwamen zij terug tot 20-18. Invalster Sam Meijer werd in het veld gezet om een goal te maken en dat lukte haar (20-19). Een vrije bal van Tessa Lap (20-20) betekende dat er een zeer spannende slotfase aan zat te komen. Na de timeout van PKC was het Mart Vrielink die koelbloedig het beslissende afstandschot maakte (20-21). PKC kreeg nog twee goede kansen op de gelijkmaker maar slaagde er niet in om te scoren, waardoor DOS’46 met twee punten terug naar Nijeveen kon.

Opnieuw heeft de ploeg laten zien over veel veerkracht te beschikken en hebben zij een echte teamprestatie geleverd. Een geweldig begin van 2024 voor DOS’46!

 

Volgende week zondag 14 januari staan de wedstrijden tegen Blauw-Wit (A) op het programma:

14:15 Blauw-Wit 2 – DOS’46/VDK Groep 2

16:00 Blauw-Wit 1 – DOS’46/VDK Groep 1

Opgeven voor de supportersbus naar Amsterdam kan via deze link.

 

Lees ook:

korfbal.nl: Kenonz Korfbal League Recap #7

RTV Drenthe: DOS’46 stunt met knappe uitzege bij 11-voudig landskampioen PKC

Meppeler Courant: DOS’46/VDK Groep stunt tegen landskampioen PKC/Vertom

De Stentor: DOS’46 stunt tegen PKC

Kijk hier de wedstrijd terug

Foto: Archief Herry Borrink