In Memoriam: Rikus van Essen

  • januari 5, 2024

Ons heeft het bericht bereikt dat ons lid, lid van verdienste en vrijwilliger Rikus van Essen op 30 december 2023 is overleden. Na een kort ziekbed ten gevolge van een hersenbloeding heeft hij in het bijzijn van zijn gezin de strijd moeten opgeven. Rikus is 81 jaar geworden.

In 1967 is Rikus samen met Lammie in Wolvega in het huwelijksbootje gestapt. In 1971 is hij samen met zijn vrouw en destijds twee kinderen Anton en Margriet in Nijeveen komen wonen. Wim is in 1976 in Nijeveen geboren en daarmee was hun gezin compleet. Rikus heeft 40 jaar gewerkt bij de post in diverse functies.

Rikus heeft het korfballen ontdekt bij k.v. SCO. Na de verhuizing naar Nijeveen zijn Rikus en Lammie dan ook beide heel snel lid geworden bij k.v. DOS’46. Rikus was sinds 1 september 1971 lid van onze vereniging. Hij was altijd vol vrolijkheid aanwezig als speler, zijn brede glimlach was typerend voor hem in het veld. Zijn kinderen zijn grootgebracht op het korfbalveld en hoe klein ze ook waren, ze gingen gewoon mee naar de wedstrijden.

Naast spelend lid was Rikus ook een actieve en betrokken vrijwilliger voor onze vereniging. Hij is vele jaren actief geweest als onder meer hoofdkampleiding, penningmeester, vrijwilliger op de jaarlijkse rommelmarkt, onderhoudscommissie en verder waar nodig. Rikus was een man met een duidelijke eigen mening en positief kritisch ingesteld als het ging over uitgaven. In 1982, het jaar dat we landskampioen zijn geworden, is Rikus benoemd tot lid van verdienste. Hij is met 9 jaar als penningmeester in het bestuur, één van de langstzittende penningmeesters, die onze vereniging heeft gehad.

Wekelijks was Rikus in de sporthal of op het sportveld te vinden. Vele jaren heeft hij zijn korfballende kinderen en kleinkinderen aangemoedigd, maar ook bij de wedstrijden van de selectie was hij altijd een graag geziene en gezellige supporter. Hij genoot van de contacten en praatjes langs de lijn en in de kantine.

Wij zullen ons Rikus herinneren als een betrokken, warm en hartelijk persoon. Zijn inzet, betrokkenheid en support gaan we missen. DOS’46 is hem dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor onze club.

Wij wensen Lammie, haar kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

Bestuur DOS’46/VDK Groep

Ter nagedachtenis aan Rikus wordt vrijdagavond 19 januari 2024 voorafgaand aan de wedstrijden van DOS’46 1 één minuut stilte in acht genomen.
Er is gelegenheid om te condoleren op vrijdag 5 januari tussen 19:00-20:00 in ‘De Schalle’.

Correspondentie adres: Weidelint 116, 7948 CM Nijeveen