Eerste nederlaag voor DOS’46/VDK Groep

• december 16, 2023

DOS’46/VDK Groep heeft voor het eerst dit zaalseizoen verloren (20-16).

Na het knappe gelijkspel tegen DVO/Transus van vorige week, waren de verwachtingen over deze wedstrijd aan Nijeveense kant hoog. KCC/CK Kozijnen, tot gisteravond nog puntloos in de Kenonz Korfbal League, begon echter zeer scherp aan de wedstrijd. Aanvallend vielen de goals aan de kant van KCC vrij makkelijk; onder andere Tessa Noordzij (2x) en Koen Collée (3x) wisten voor rust te scoren. DOS’46, met Sam Meijer voor het eerst in de basis, begon niet erg scherp. Alleen Tessa Lap (2x) en Mart Vrielink (2x) wisten goed de korf te vinden, maar bij de rest van de ploeg vielen de schoten niet. KCC gaf veel verdedigende druk en de ploeg uit Nijeveen kwam er moeilijk uit. Bij een stand van 9-3 was inmiddels de achterstand al zes. DOS’46 deed iets terug tot 9-6 en 10-7, maar KCC bleef het initiatief houden. Vijf minuten voor rust grepen coaches Henk Jan Mulder en Friso Boode al in: Christian Dekkers en Leander Zwolle werden (net als vorige week) weer van vak gewisseld in de hoop dat Dekkers meer ruimte zou krijgen voor zijn schot. De eerste helft eindigde met een 11-7 stand.

Na rust was daar echter direct twee keer Randy Oosting, die voor het eerst dit seizoen weer kon spelen. Hij was belangrijk voor zijn ploeg (13-7). Fardau de Boer, inmiddels ook weer hersteld van een blessure, maakte haar eerste minuten in het eerste en verving Sam Meijer. Het was echter KCC dat bleef scoren en dat ook feller leek in de duels. Via Laura van der Linden en de heren van KCC werd de voorsprong weer uitgebouwd, zelfs naar acht punten (18-10). DOS’46 gaf de moed niet op maar het lukte niet om de achterstand te overbruggen. Eline van Veldhuisen pakte nog drie goals mee maar KCC wist de voorsprong te behouden. Hiermee eindigde de wedstrijd een teleurstellende 20-16 eindstand. Koen Collée en Eline van Veldhuisen waren beide topscoorders met ieder 5 goals.

Helaas wist ook het tweede van DOS’46/VDK Groep niet te winnen, waardoor er geen punten mee naar Nijeveen gingen.

Al met al niet het resultaat waar op gehoopt werd; komende zaterdag staat de wedstrijd tegen KZ/Keukensale.com op het programma. KZ staat in punten gelijk (6 punten uit 5 wedstrijden) dus dit belooft een spannende wedstrijd te kunnen worden in De Eendracht!