DOS’46/VDK Groep wint van Fortuna (20-21) in Delft

  • december 2, 2023

DOS’46/VDK Groep heeft de stijgende lijn van vorige week doorgezet en in Delft gewonnen van Fortuna!

Fortuna begon scherp aan de wedstrijd en kwam op een 0-2 voorsprong, maar DOS’46 kon al snel deze achterstand ongedaan maken. De ploeg uit Nijeveen wist met een hoger schotpercentage én strak verdedigend spel een voorsprong te pakken. Eline van Veldhuisen (4x) en Christian Dekkers (3x) speelden een belangrijke rol in scorend opzicht, en DOS’46 kon met een stand van 8-11 de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft begonnen beide ploegen met scoren, maar het was DOS’46 dat zijn voorsprong wist uit te breiden. Met een stand van 11-17 was die voorsprong zelfs 6 punten. Fortuna begon te wisselen en zette Jessica Lokhorst in de verdediging tegenover Eline van Veldhuisen. DOS’46 begon minder zorgvuldig te spelen en had in deze fase meer moeite om te korf te vinden. Fortuna zette de inhaalrace in en kwam dichterbij tot één punt verschil: 19-20. Dekkers maakte een belangrijke korte kans, maar een minuut later maakte Fortuna de 20-21. In de laatste minuten van de wedstrijden hadden beide ploegen kansen om de wedstrijd te beslissen, maar er werd niet meer gescoord.

Topscoorder van de wedstrijd was Christian Dekkers met 7 goals; hij staat momenteel met 19 treffers bovenaan in de topscoorderslijst van de Kenonz Korfbal League.

Door deze overwinning komt de ploeg uit Nijeveen op 5 punten uit 3 wedstrijden, wat een 3e plek in de stand betekent.

Volgende week speelt DOS’46/VDK Groep thuis tegen DVO/Transus. Het programma:

17:00 DOS’46/VDK Groep 2 – DVO/Transus 2

19:00 DOS’46/VDK Groep 1 – DVO/Transus 1

Mediaoverzicht:

Korfbal.nl: Kenonz Korfbal League Recap #3

RTV Drenthe: DOS’46 boekt knappe uitzege bij Fortuna

Meppeler Courant: DOS’46 blijft ongeslagen in Korfbal League na nipte zege in Delft

Kijk hier de wedstrijd terug op Eyecons