DOS’46/VDK Groep speelt gelijk in eerste zaalwedstrijd (eindstand 12-12)

• november 18, 2023

DOS’46/VDK Groep heeft de eerste wedstrijd van de Kenonz Korfbal League gelijkgespeeld (12-12) tegen Groen-Geel/RMcD Huis Emma.

DOS ’46 begon sterk maar miste veel kansen. Toch liep DOS’46 uit naar een 2-6 voorsprong dankzij doelpunten van Eline van Veldhuisen, Leander Zwolle, Tessa Lap en Christian Dekkers. Echter, Groen-Geel kwam sterk terug en wist de achterstand om te buigen naar een gelijke stand van 6-6 bij rust.

In de tweede helft verliep het spel moeizaam voor beide teams, met weinig doelpunten in de eerste paar minuten. DOS’46 bleef moeite hebben met scoren en kwam zelfs achter (10-8). Met nog 6 minuten te spelen, maakte Dekkers de aansluitingstreffer voor DOS’46, gevolgd door de gelijkmaker van Mart Vrielink. Willemien Kragt zette DOS’46 zelfs op voorsprong, maar Groen-Geel maakte met minder dan drie minuten te spelen de 12-12 gelijkmaker. Dekkers kreeg nog een strafworp voor de winst, maar miste deze kans. In de laatste minuten kregen beide teams nog kansen om de winnende te maken, maar er werd niet meer gescoord.

Ondanks het teleurstellende resultaat kijkt DOS’46 vooruit naar de volgende wedstrijd tegen promovendus HKC/Creon Kozijnen, die thuis zal plaatsvinden in de Eendracht in Nijeveen.

Het tweede team van DOS’46/VDK Groep wist wel ruim te winnen (14-29).

Zie hier wat de media hebben geschreven over de wedstrijd:

korfbal.nl: Kenonz Korfbal League Recap #1

RTV Drenthe: Offday voor DOS’46 bij start Korfbal League: niet langs Groen Geel

De Stentor: DOS’46 schuttert bij de start

Dagblad van het Noorden: Belabberd schot kost DOS’46 waardevol punt

Steenwijker Courant: DOS’46/VDK Groep start zaalcompetitie met teleurstellend gelijkspel

Kijk hier de wedstrijd terug via Eyecons: Eyecons Groen-Geel – DOS’46