DOS (W) – DOS’46/VDK Groep | 15-23

  • september 17, 2023

DOS’46/VDK Groep WINT OOK TWEEDE COMPETITIEWEDSTRIJD.
Na de ruime zege op Spirit tijdens de eerste speelronde van de veldcompetitie moest DOS’46/VDK Groep nu onder de rook van Utrecht aantreden tegen DOS uit Westbroek. In de openingsfase kon DOS’46/VDK Groep zich maar moeilijk van deze tegenstander ontdoen. De scherpte in de afronding ontbrak, het aanvalsspel verliep minder soepel dan een week eerder en in verdedigend opzicht liet men ook wat steekjes vallen. De thuisclub wist uit relatief weinig kansen zijn doelpunten te maken. Na 2-4 trok DOS de stand gelijk en tot de pauze was het stuivertje wisselen, al gingen de Drentse Dossers wel met een 8-9 voorsprong de rust in.
In de kleedkamer werden door spelers en coaches de puntjes op de i gezet. Vlot na de hervatting scoorden Sam Meijer (die haar basisdebuut maakte) en Christian Dekkers.
Via 9-11 begonnen de rood-zwarten langzaam maar zeker hun voorsprong verder uit te breiden. In de aanval liepen de combinaties duidelijk beter dan in de eerste helft en halverwege de tweede helft was de wedstrijd gespeeld: 13-19. Het coachingsduo Mulder en Boode brachten daarna Silke Wolters en Peter Jan Pouwels binnen de lijnen. Na een doorbraakactie van Leander Zwolle was Pouwels met zijn eerste schot trefzeker. Op 15-23 klonk het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechters Van Bentum en Metz.
Zaterdag 23 september speelt de selectie thuiswedstrijden tegen Unitas uit Harderwijk (aanvang DOS’46/VDK Groep 2 17.30 uur, aanvang DOS’46/VDK Groep 1 19.00 uur).

Mediasamenvatting:

RTV Drenthe: dos46-naar-winst-tegen-dos
Meppeler Courant: DOS46VDK-Groep-wint-ook-tweede-duel-in-veldkorfbalcompetitie-28645075.html
Actiefotografie Marco Spelten: 48ebebb20104a28f