DOS’46/VDK Openingstoernooi: ‘ook dit was weer een geweldige editie’

  • augustus 27, 2023

Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van het DOS’46/VDK Groep Openingstoernooi plaats. Hoe de Meppeler Courant terugblikt op dit geslaagde toernooi, lees je hieronder.

De uitslagen en standen vind je hier.

Foto’s
Foto’s C1-toernooi (Ilse Blok)
Foto’s B1-toernooi (Leo de Harder)
Foto’s C1- en B1-toernooi

Terugblik Meppeler Courant
Een kleine tweehonderd kinderen uit het noordoosten van Nederland genoten zaterdag van een korfbaldag bij DOS’46/VDK Groep. Het Nijeveense korfbalbolwerk organiseerde voor het tweede jaar op rij aan het einde van de zomervakantie een openingstoernooi voor C1- en B1-teams. In beide leeftijdsgroepen toonde LDODK/Rinsma Modeplein uit Gorredijk zich de sterkste.

Lang waren de weergoden de korfbaljeugd goedgezind, maar toen aan het einde van de middag de finalerondes van het B1-toernooi aanbraken, barstte de hemel even flink open. Na een kleine onderbreking werden de – ingekorte – slotduels gespeeld en kwam LDODK B1 als sterkste uit de bus. De groenzwarten – die net als DOS’46/VDK Groep met het vlaggenschip uitkomen in de Korfbal League – wonnen de eindstrijd met 4-1 van Heerenveen B1. In de ochtend was ook LDODK C1 als winnaar uit de bus gekomen, na in de finale met 10-1 te winnen van DOS Kampen/Unique Waterontharders C1.

‘Veel plezier gezien’
“Na een succesvolle eerste editie vorig jaar hebben we het deelnemersveld in beide leeftijdscategorieën uitgebreid naar acht teams. Dat is een goede zet gebleken”, zo stelt Harm Jan Timmer, initiatiefnemer van het toernooi. “We hebben meer kinderen een leuke dag kunnen bezorgen en de kwaliteit van de dag net zo hoog kunnen houden. Los van de korte, noodzakelijke onderbreking ging alles naar wens. Met dank aan alle vrijwilligers – van scheidsrechters tot EHBO’ers en van kantinevrijwilligers tot de accommodatie- en schoonmaakploeg – hebben we het toernooi een stapje verder gebracht.”

Jordy Wessel, mede-organisator en tevens coach van DOS’46/VDK Groep C1: “Ik heb vandaag meerdere coaches gesproken en allemaal hebben ze veel plezier bij hun teams gezien. Ook dit was weer een geweldige editie en een mooie stimulans voor het korfbal in de wijde regio.”

Naast DOS’46/VDK Groep bestond het deelnemersveld uit: AVO, DOS Kampen, Heerenveen, Juventa, LDODK, NKC’51, Sparta Zwolle en WKS (Weststellingwerf Korfbalt Samen). Tijdens beide toernooien onderhield Casper Boom, lid van de gouden generatie van DOS’46 en oud-international, de kinderen met een schotchallenge. De teamchallenges werden gewonnen door LDODK C1 en DOS’46 B1, bij de individuele challenges lieten Mare van WKS C1 en Tygo van LDODK B1 zich tot winnaar kronen.

Zaterdag open dag
Komende zaterdag zal de veldaccommodatie van DOS’46/VDK Groep opnieuw druk bezocht zijn, want dan organiseren de roodzwarten een open dag voor de eigen leden en fans. Op het programma staan dan onder andere: een spelprogramma voor de jeugd, een oefenwedstrijd, een sportquiz en de presentatie van de A-selectie.