In memoriam: Willem Sok

  • juli 25, 2023

Ons bereikte het droevige bericht dat lid van verdienste Willem Sok op 16 juli is overleden. Willem is 80 jaar geworden. 

Willem is geboren en getogen in Nijeveen, een echt dorpsmens. Hij is begonnen met werken bij Smederij Toet. Later is Willem vertegenwoordiger geworden bij Groothandel Middelwijk te Meppel. Willem stond bekend als een rechtlijnige man met een duidelijke eigen mening. 

Voor DOS’46 was Willem een bevlogen supporter. Natuurlijk van zijn vrouw Jannie en beide dochters Alie en Karla. Het was uniek dat ze met z’n drieën in het eerste team van DOS’46 hebben gespeeld. Deze drie “Sokken” waren nauwelijks te stoppen door de dames van de tegenstanders.

Op korfbalgebied heeft Willem in de Technische Commissie gezeten en is ook coach geweest van het tweede selectieteam. Korfballen deed hij zelf in de breedte teams van DOS’46, waarbij gezelligheid bij hem altijd hoog in het vaandel stond. 

Als vrijwilliger heeft hij vele functies vervuld. Willem is onder andere betrokken geweest bij de oprichting van de supportersvereniging. Hiervoor organiseerde hij mede de bingoavonden, om te zorgen dat er tijdens de uitwedstrijden bussen konden rijden. 
Willem was een man met een paar gouden handen. Wat zijn ogen zagen, konden zijn handen maken. Hij was een groot aantal jaren een vaste kracht bij de onderhoudscommissie. Zo heeft Willem geholpen met bijvoorbeeld het bouwen van onze huidige veldkantine en het ontwerpen én lassen van onze mobiele tribunes in de Eendracht in 1982. Deze tribunes staan er nog steeds en worden vaak gebruikt, ook voor andere doeleinden in het dorp. Een sterk staaltje werk!

Het bestuur en de leden van DOS’46 wensen zijn vrouw Jannie, kinderen en (achter)kleinkinderen veel sterkte toe met dit verlies.
Hopelijk kunnen de vele mooie herinneringen hen kracht en troost bieden.

Op de rouwkaart stond het volgende gedichtje:

Vele fijne herinneringen 
verzachten onze smart 
Voorgoed uit ons midden
maar altijd in ons hart