VDK Groep naamsponsor DOS’46

  • juli 24, 2023

DOS’46 is trots te kunnen melden dat de VDK Groep zich voor de komende drie seizoenen als naamsponsor aan de vereniging verbonden heeft.

Met meer dan 3600 werknemers verdeeld over 83 bedrijven over het hele land is de VDK Groep een topspeler in de installatietechniek. In de filosofie van oprichter en eigenaar Frans van der Kolk staat de klant centraal, opereren alle bedrijven zelfstandig en kunnen álle werkzaamheden door eigen medewerkers uitgevoerd worden.

Één van die ruim tachtig dochterbedrijven is het in Diever gevestigde Heluto, dé specialist voor een fris en gezond binnenklimaat. Waar VDK Groep in de clubnaam zal staan, daar zullen de verdere DOS’46-sponsoractivaties vanuit Heluto – als onderdeel van de VDK Groep – zichtbaar zijn.

‘Waarden komen overeen’
Haralt Lucas, voorzitter van DOS’46: “Sfeermeesterschap, rentmeesterschap en ondernemerschap. Dat zijn de waarden van de VDK Groep. Die matchen enorm goed met onze waarden verbindend, samen, betrokken en gelijkwaardig. Als korfbalbolwerk van Noordoost-Nederland streven we naar behoud van topkorfbal in de regio Nijeveen/Meppel. Dit met een wendbare en veerkrachtige organisatie, een topaccommodatie en bloeiende jeugdopleiding.” Lucas vervolgt: “Zoals de VDK Groep het streven heeft om marktleider van Nederland te worden, willen wij in de komende jaren ook weer aanspraak maken op de landstitel en in het verlengde daarvan de Champions League. Als DOS’46 bevinden wij ons al sinds de jaren tachtig in de top van het korfbal, afgelopen Korfbal Leagueseizoen werden we vijfde en we streven ernaar om op termijn successen uit het verleden te gaan evenaren. In dat streven zien we in de VDK Groep een waardevolle partner en we zijn dan ook erg verheugd over deze samenwerking.”

Frans van der Kolk, eigenaar van de VDK Groep: “Wij geloven in een goede sfeer, in ondernemerschap en in maatschappelijke betrokkenheid. Met ons hoofdkantoor in Zwolle hechten we waarde aan een hechte band met de regio. Daarin past een samenwerking met een club als DOS’46, die zich ook vanuit een kleine kern heeft opgewerkt en zich door samen te werken en vooruitstrevend te zijn landelijk op het hoogste niveau staande houdt.”

André Sok, directeur van Heluto: “De VDK Groep zet zich in voor lokaal ondernemerschap en heeft hart voor de sport. Dat uit zich al in sponsorovereenkomsten – al dan niet via dochterondernemingen – met onder andere PEC Zwolle, sc Heerenveen, SC Cambuur, FC Volendam en FC Twente. Voor mij heeft de samenwerking tussen Heluto en DOS’46/VDK Groep ook nog een mooi persoonlijk tintje. Ik heb een voetbalverleden bij SVN’69 uit Nijeveen, maar ben ook van huis uit opgegroeid met DOS’46. Mijn kinderen zijn bij deze prachtige club komen te spelen, ik heb er vele vrienden en het rood en zwart krijgt je dan aardig te pakken. Ik krijg energie van dingen waar energie vanaf komt: er zit vuur in de club en daar dragen we met Heluto graag ons steentje aan bij.”

Toyota van der Linde Meppel
Met deze krachtenbundeling met de VDK Groep is DOS’46 naast hoofdsponsor Toyota van der Linde Meppel een vooraanstaande sponsor rijker. “Dit is een mooie constructie”, zo stelt Lucas. “Van der Linde Meppel is al sinds 1974, dus al bijna vijftig jaar(!), onze hoofdsponsor. Dat zegt veel over Van der Linde Meppel en onze vereniging. We zijn trots op al onze sponsoren, die ons helpen om met plezier op en rond het veld onze dromen waar te maken.”

Start Korfbal Leagueseizoen
Rondom de start van het aankomende Korfbal Leagueseizoen zal er worden stilgestaan bij de naamsverbintenis DOS’46/VDK Groep.