B1 volgend seizoen onder leiding van Julian Jobing en Jorne van der Zee

  • juni 9, 2023

Julian Jobing en Jorne van der Zee vormen volgend seizoen het trainersduo bij de B1 van DOS’46. In verband met het vertrek van Frank Wagter naar KIOS moest DOS’46 op zoek naar een trainer om de vrijgekomen plek naast Jobing in te vullen.

Die is gevonden in de persoon van Jorne van der Zee (19). Van der Zee speelt in de A-selectie van DOS’46 en is al zes jaar actief als jeugdtrainer binnen de vereniging.

‘Ik ga het avontuur met de B1 graag aan, omdat ik zie dat er binnen onze club veel talent rondloopt. Met hen wil ik graag samenwerken. Ik heb zelf ook veel ontwikkeling mogen ervaren in de jeugd van DOS’46. Het plezier, de ervaring en ontwikkeling wil ik graag overbrengen op de volgende generatie. Ik ben ontzettend blij dat DOS’46 mij deze kant geeft. Het is voor mij ook weer een nieuwe stap als trainer,’ aldus Van der Zee.

Julian Jobing, die na de zomer aan zijn derde seizoen met de B1 begint, is blij dat hij gaat samenwerken met Van der Zee. ‘Jorne is ambitieus en ik denk dat we elkaar goed aanvullen,’ aldus Jobing. ‘Hij neemt zijn ervaring uit de selectie mee. Hij heeft alle eerste teams in de jeugd doorlopen dus weet wat er gevraagd wordt om een volgende stap te maken in de ontwikkeling van spelers. Ons doel is te zorgen dat spelers de aansluiting gaan maken met A1 en A2 en hopen als team mee te kunnen draaien bovenin de Hoofdklasse.’

Bestuurslid Topkorfbal Harmen Tjeerdsma is blij met de aanstelling van het trainersduo. Over Van der Zee zegt hij: ‘De functie past heel goed in het opleidingsbeleid van DOS’46 waarin we onze eigen jeugdtrainers willen opleiden.’