Blauw-Wit (A) – DOS’46 | 16-14

  • juni 4, 2023

In Amsterdam is het DOS’46 niet gelukt om te winnen van Blauw-Wit. In een wedstrijd waar beide ploegen meerdere keren op voorsprong kwamen, waren het de Amsterdammers die aan het langste eind trokken. Hierdoor maakt DOS’46 geen kans meer op play offs.

DOS’46 begon matig aan de wedstrijd en kreeg meteen twee treffers om de oren: 0-2. De Nijeveners moesten een tandje bijzetten en deden dat, bij 3-4 namen ze de leiding over van Blauw-Wit. Al snel nam de thuisploeg het heft weer in eigen handen en kon aan het eind van de eerste helft de voorsprong vergroten naar drie punten. Ruststand: 9-6.

DOS’46 kwam vol goede moed de kleedkamers uit wat resulteerde in vijf scores achter elkaar: 9-11. Blauw-Wit kon echter snel weer aanhaken. Een tijd lang bleven de ploegen dicht bij elkaar: 14-14. In de laatste twee minuten besloten de Amsterdammers de wedstrijd door nog twee keer de korf te vinden. Eindstand: 16-14.

DOS’46 is daarmee uitgeschakeld voor play off plekken. Er staat nog één wedstrijd op het programma. De allerlaatste wedstrijd in rood-zwart voor Kim Petersen en Max Malestein.

Mediasamenvatting:

Meppeler Courant: Kans op halve finale veldkorfbal is verkeken voor DOS’46 na verlies in Amsterdam
De Stentor [PREMIUM]: Seizoen DOS’46 is voorbij na nieuwe schlemielige nederlaag, nu bij Blauw-Wit