DSC – DOS’46 | 15-14

  • mei 21, 2023

DOS’46 heeft op zaterdag 20 mei verloren van DSC uit Eindhoven. Het is de ploeg van Mulder en Boode niet gelukt de reeks overwinningen te verlengen en op eigen initiatief in de race te blijven voor de top 2 in Ereklasse A.

DOS’46 begon sterk aan de wedstrijd door meteen een voorsprong te pakken van twee punten: 0-2. Na enige tijd kon DSC aanhaken en stond er een gelijke stand op het scorebord: 4-4. DOS’46 zette en tandje bij en kon de voorsprong opnieuw pakken en uitbreiden naar drie punten: 5-8. Vlak voor rust wist DSC het gat te verkleinen. Ruststand: 6-8.

In de tweede helft nam DSC direct de leiding over door in korte tijd drie keer achter elkaar te scoren: 9-8. DOS’46 bleef aanhaken bij de ploeg uit Eindhoven, maar kon niet meer op voorsprong komen. Eindstand 15-14.

In het pinksterweekend is er geen speelronde. In juni staan er nog twee wedstrijden voor DOS’46 op het programma; tegen Blauw-Wit (A) en Fortuna/Delta Logistiek. Is er nog een klein wonder mogelijk waardoor DOS’46 zich plaatst voor de halve finale? Wordt vervolgd…

Mediasamenvatting:
Meppeler Courant [PREMIUM]: Korfballers DOS’46 laten peperdure punten liggen in Eindhoven
RTV Drenthe: DOS’46 laat zege in tweede helft uit vingers glippen
De Stentor [PREMIUM]: DOS’46 verslikt zich in eigen ongeduld en geeft initiatief uit handen

Foto: Herry Borrink (sept. 2022)