Nederland U19 (met Wonink en Kuipers) Wereldkampioen Korfbal 2023

  • april 18, 2023

In het Paasweekend, van 7 t/m 9 april, is het wereldkampioenschap korfbal U19 gehouden in het Belgische Gent. Het team Nederland U19, bestaande uit 7 dames en 7 heren, werd gecoacht door Leon Simons.

Deel van dat team maakten, de dame die nu naar DOS’46 komt, Sigrid Kuipers en “onze eigen ” Cerèn Wonink uit. Beide dames waren roommates, stonden bij elkaar in het vak en tijdens de finale ook in de basis.

Het team speelde eerst tegen Frankrijk, Engeland ,Catalonië en Chinees Taipei om vervolgens op zondag de finale te spelen tegen België. Zoals vaak van een Nederlands Team werd verwacht dat ze 1e werden, gold dat ook voor NL U19. Daar hadden ze mee te dealen. Na een stroef begin ging het uiteindelijk vrij solide naar een 5-21 overwinning.

Het team en beide dames van harte gefeliciteerd. Een hele ervaring rijker!