Sigrid Kuipers kiest voor DOS’46

  • april 13, 2023

Sigrid Kuipers zet met ingang van komend seizoen haar korfbalcarrière voort in het rood-zwart van DOS’46. De 17-jarige speelster van CSL heeft dit deze week binnen haar vereniging bekendgemaakt.

Kuipers komt uit een echte korfbalfamilie. Haar ouders en broertjes en zus korfballen allemaal bij CSL (Britsum) en ze is het nichtje van André Kuipers, die speelde in de gouden DOS’46-generatie. Sigrid hoopt dit jaar in Leeuwarden haar havodiploma te behalen en na de zomer aan de CALO in Zwolle te starten.

Afgelopen seizoen brak Kuipers door, wat resulteerde in een basisplaats in Jong TeamNL Korfbal (onder 19), dat afgelopen paasweekend in Gent wereldkampioen werd.

Kuipers: “Ik heb voor DOS’46 gekozen, omdat het vertrouwd voelt, de mensen erg betrokken zijn en het me erg gezellig lijkt. De ambitie van de club voor de aankomende jaren spreekt me aan en ook is de topsportmentaliteit hier goed te voelen.”

Hoofdcoach Henk Jan Mulder: “Sigrid heeft zich als speelster van een club die op het veld uitkomt in de overgangsklasse, in een nationale jeugdselectie weten te spelen. Dit zegt uiteraard het nodige over haar talent. Als trainersstaf kijken we er naar uit om met haar te gaan samenwerken. We zijn zeer ingenomen met haar komst.”

Bestuurslid Topkorfbal Harmen Tjeerdsma is erg blij met de keuze van het jonge talent. “Onze ambitie is om de komende jaren weer een aanval te doen op de top vier. De huidige selectie, die voor een deel bestaat uit de basis van het team dat de afgelopen jaren successen bij de jeugd heeft gevierd, hoopt hier komend seizoen een volgende stap in te zetten. De komst van Sigrid past ontzettend goed in dat plan.”

Sigrid, heel veel plezier en succes toegewenst bij DOS’46!