Hans Warris stopt als bondsscheidsrechter

  • april 10, 2023

Afgelopen week heeft Hans Warris aangegeven zijn activiteiten als bondsscheidsrechter te beëindigen. In de afgelopen twee seizoenen heeft Hans een groot aantal wedstrijden in het wedstrijdkorfbal voorzien van neutrale leiding. De combinatie tussen de drukke gezinsactiviteiten, het fluiten van wedstrijden en het aanmoedigen van zijn zoon Hielke bij DOS’46 en dochter Nienke bij dansen en paardrijden bleek lastig te zijn. Als fanatiek hardloper laat Hans het sporten gelukkig niet aan zich voorbij gaan.

DOS’46 wil Hans bedanken voor zijn inzet, die enorm belangrijk is gebleken in het reduceren van de boetes en het verlagen van de sportieve sanctie, maar daarnaast ook voor het regelmatig last-minute fluiten van verenigingswedstrijden.

Voor DOS’46 betekent dit dat de club met bondsofficials nog kleiner is geworden, waardoor we komend seizoen risico lopen op een sportieve sanctie. Daardoor kan het mogelijk zijn dat seniorenteams de competitie moeten starten met punten in mindering. Naast een lid voor de arbitragecommissie zijn we dus hard op zoek naar clubleden die bereid zijn wedstrijden in het wedstrijdkorfbal te fluiten. Mocht je hier je steentje aan bij willen dragen, neem dan contact op met Sven Bentum (arbitrage@dos46.nl).