Groen-Geel/RMcD Huis Emma – DOS’46 | 20-23

  • maart 21, 2023

DOS’46 heeft het Korfbal League seizoen 2022/2023 afgesloten met een overwinning in Wormer op GG/Ronald Mc Donald Huis Emma (20-23). Door deze overwinning en het verlies van KZ/Thermo4U eindigen de Nijeveners op een knappe vijfde positie in de eindrangschikking.

Er stond voor beide teams niks meer op het spel. Groen Geel was reeds veroordeeld tot het spelen van de play-down wedstrijden en ook voor het team van Mulder en Boode werd er alleen voor de eer gespeeld.
Toch speelden beide teams vol energie voor de overwinning, waarbij bij de thuisploeg wellicht iets minder risico werd genomen met het oog op de beslissende wedstrijden voor handhaving.

Bij DOS’46 ontbrak Max Malestein, vanwege de geboorte van zijn tweede dochter afgelopen week. Luc Hulzebosch nam zijn plek in en maakte daardoor zijn basisdebuut.
De Nijeveners begonnen scherp en namen al snel een voorsprong van 4 (2-6), door onder andere drie doelpunten van Jesse de Jong.

In het verloop van de eerste helft bleef het verschil in tact, maar kroop de thuisploeg steeds dichterbij. Totdat de jonge Noor van Duijvenbode met een doorloopbal verantwoordelijk was voor de 10-10. Jesse de Jong zorgde met een kort schot alsnog voor een voorsprong van zijn team bij rust: 10-11.

Nadat Stijn Hoekstra Groen Geel weer naast DOS’46 zette, namen de gasten de regie weer over. Via onder andere twee goals van Tessa Lap, werd er weer een gaatje gecreëerd van drie (12-15). Echter kon ook deze voorsprong niet vastgehouden worden en kwam de ploeg uit Wormer weer terug.
In de daaropvolgende fase herhaalde dit zich nog eens; DOS’46 liep weer weg naar een verschil van 3 (16-19), maar zij konden de thuisploeg maar niet van zich afschudden.

Bij een stand van 20-21 leek alles nog mogelijk, totdat “man of the match” Jesse de Jong met een schot van afstand zijn 7e doelpunt maakte.
Het slotstuk was echter voor Luc Hulzebosch. Kort voor het eindsignaal kon hij zijn basisdebuut bekronen met een doelpunt en samen met zijn teamgenoten een feestje vieren samen met het meegereisde publiek uit Nijeveen.

Er werd met een tevreden gevoel teruggekeken op afgelopen zaalseizoen. DOS’46 kon zich al vrij snel definitief veilig spelen en pakte in de laatste vier wedstrijden, met onder andere mooie overwinningen op KZ en LDODK, nog zeven punten. Hiermee werd opgeklommen naar de vijfde plaats in de competitie.

Het tweede team verloor met 18-15 van GG 2 en eindigden hiermee op een gedeelde (samen met KCC/CK Kozijnen 2) zesde plaats in de eindrangschikking van de reserve Korfbal League.

Mediasamenvatting:

Meppeler Courant: DOS’46 sluit prima zaalkorfbalseizoen winnend af
RTV Drenthe: DOS’46 eindigt vijfde in Korfbal League dankzij winst op Groen-Geel
De Stentor [Premium]: DOS’46 klaart ook laatste klusje en wordt vijfde
Korfbal.nl: Recap #18