DOS’46 – KCC/CKkozijnen | 23-23

  • maart 16, 2023

DOS’46 heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2022/2023. In sporthal de Eendracht werd er met 23-23 gelijkgespeeld tegen KCC/CK Kozijnen.

Na twee zeges uit de laatste twee competitiewedstrijden, ging DOS’46 vol vertrouwen de wedstrijd aan. Met nog een minimale kans op de play-offs voor DOS’46, stond er op voorhand weinig op het spel tijdens deze wedstrijd. Beide ploegen hadden zich in de laatste weken al veilig gespeeld, waardoor er vrijuit gekorfbald kon worden. In de beginfase namen de bezoekers direct het heft in handen door de score te openen, deze voorsprong werd gedurende de hele eerste helft vastgehouden. Na 5 minuten spelen nam de Grifteside op een mooie manier afscheid van Max Malestein, die afgelopen week aankondigde te stoppen met korfbal op het hoogste niveau. Hierna bleef KCC/CK Kozijnen makkelijk tot scoren komen, waarbij DOS’46 mede door vele strafworpen in de eerste helft in de wedstrijd bleef. Ruststand 11-14.

In de tweede helft leek zich hetzelfde patroon als het bedrijf te volgen. KCC bleef makkelijk scoren en hield hierbij het initiatief in de wedstrijd. De voorsprong van drie punten verschil werd halverwege de tweede helft verdubbeld tot een verschil van zes (16-22). In de laatste tien minuten ging de thuisploeg met een alles of niets poging nog proberen de wedstrijd te redden. Met enkele vlotte goals achter elkaar van Christian Dekkers en Tessa Lap kwamen de Nijeveners volledig terug in de wedstrijd, door een verschil van slechts twee goals op het bord te zetten. Het thuispubliek ging er nog een keer volledig achter staan, waarbij Max Malestein in de laatste minuut onder luid gejuich een publiekswissel kreeg. In de slotminuut kreeg DOS’46 nog een ultieme poging om gelijk te komen, middels een vrije worp. Dit buitenkansje was zaterdagavond wel besteed aan Dekkers, die met zijn achtste goal de eindstand van 23-23 wist te bepalen.

Mediasamenvatting:

De Stentor: DOS’46 zwaait Malestein uit met puntje in slotminuut
De Meppeler Courant: DOS’46 pakt punt na late comeback
RTV Drenthe: DOS’46 vecht zich naar punt bij afscheid Max Malestein
KCC/CK Kozijnen: KCC geeft overwinning in slotfase uit handen
Korfballeague: #Recap17

Foto: Herry Borrink