Max Malestein stopt bij DOS’46 selectie

  • maart 16, 2023

Na elf seizoenen het shirt van DOS’46 gedragen te hebben, stopt Max Malestein na dit seizoen met het spelen van topkorfbal. Dat heeft de aanvoerder vanavond aan zijn teamgenoten bekendgemaakt.

Malestein kwam in 2012 over van Oranje Zwart uit Zwolle en begon in de juniorenselectie van DOS’46. Met dat team werd hij in 2014 kampioen van Nederland in Rotterdam Ahoy’ en op het veld. Malestein vertegenwoordigde Nederland in de junioren. In  het seizoen 2014-2015 debuteerde hij in het vlaggenschip van DOS’46 en won daarmee in 2019 de veldtitel en de Supercup. In de jaren daarvoor maakte hij zowel de degradatie uit, als de promotie naar de Korfbal League mee.

‘Moeilijke beslissing’
Malestein geeft aan dat het een erg moeilijk besluit is geweest. “Ik speel momenteel ontzettend lekker en zit in een erg fijne selectie. Ik word begeleid door geweldige trainers die me elke week beter maken. Echter, het spelen in de selectie kan ik niet meer combineren met mijn jonge gezin en met mijn werk. Ik moet keuzes maken en dan is het gezin uiteraard het allerbelangrijkste. Na zoveel jaren als speler afscheid nemen van een club die me erg dierbaar is, was een moeilijke beslissing maar het is nu tijd om mijn aandacht te verleggen.”

Hij vervolgt: “Ik ben iedereen binnen DOS’46 enorm dankbaar voor de vele mooie momenten die we samen hebben beleefd, maar ook zeker voor de vele vriendschappen die er zijn ontstaan. DOS’46 is en zal mijn club blijven, echter straks in een andere rol. Ik zal met trots terugkijken op een fantastische tijd als speler van DOS’46.”

DOS’46 bedankt Max alvast voor de mooie tijd in het DOS’46-shirt!

Foto: Marco Spelten