DOS’46 – KZ/Thermo4U | 20-15

  • maart 4, 2023

DOS’46 speelt ook volgend seizoen in de Korfbal League. De Nijeveners wonnen in eigen hal van KZ/Thermo4U uit Koog aan de Zaan.

DOS’46 opende de wedstrijd met twee goals van Kim Petersen en Eline van Veldhuisen. KZ kon meteen antwoord geven en niet veel later stonden ze voor het eerst en laatst op voorsprong: 3-4. DOS’46 nam hierna weer het initiatief in de wedstrijd. Beide ploegen lieten een sterk staaltje verdedigingswerk zien, waardoor het lastig was om te scoren. Echter kon DOS’46 met Max Maleisten de korf het vaakst vinden en ging de ploeg van Mulder en Boode met een voorsprong van 3 de rust in: 11-8.

In de tweede duurde het maar liefst 7 minuten voordat er gescoord werd; KZ maakte 11-9. DOS’46 kon pas na 9 minuten de korf vinden. Met opnieuw meerdere scores uit handen van Maleisten liet DOS’46 KZ lange tijd niet dichterbij komen, maar met nog maar enkele minuten op de klok werd het weer een wedstrijd: 16-14. Christian Dekkers stond op voor de Nijeveners en wist tweemaal achter elkaar de korf te vinden: 18-14. KZ bleef zoeken naar goals, maar slaagde niet. Eindstand: 20-15.

Mediasamenvatting:
Meppeler Courant: DOS’46 speelt zich veilig met thuiszege op KZ/Thermo4U
De Stentor [Premium]: Met Max Malestein als absolute uitblinker neemt DOS’46 zoete wraak op KZ
RTV Drenthe: DOS’46 klopt concurrent KZ
Korfbal.nl: Recap #15

Fotoverslag Herry Borrink: DOS’46 2 – KZ 2 en DOS’46 1 – KZ 1