DVO/Transus – DOS’46 | 27-20

• februari 25, 2023

Het is DOS’46 afgelopen zaterdag niet gelukt om te winnen bij DVO/Transus in Bennekom. Na een gelijk opgaande eerste helft, moest de ploeg uit Nijeveen in de tweede helft haar meerdere kennen in DVO/Transus. Uitslag 27-20.

In de beginfase ging de wedstrijd op en neer, beide ploegen gaven veel verdedigende druk wat er voor zorgde dat de score moeizaam op gang kwam. Bij DVO/Transus was het Menno van der Neut die makkelijk de korf wist te vinden, bij DOS’46 was het Leander Zwolle die zijn ploeg in de race hield. Vanaf 6-6 wist de thuisploeg een eerste gaatje te slaan van 9-6. Kim Petersen wist met twee treffers op rij voor rust te zorgen dat het verschil slechts twee goals was in de rust 11-9.

Na de pauze kwam DVO/Transus sterk uit de kleedkamer en hadden de Nijeveners duidelijk moeite om te volgen. In 10 minuten tijd werd het verschil vergroot van twee goals naar een 16-10 tussenstand. DOS’46 wist via goals van Max Malenstein en Christiaan Dekkers nog één keer terug te komen tot drie goals, maar daarna ging het gas er nog een keer volledig op bij de Bennekommers. Via de vele goals van Gertjan Meerkerk en van der Neut wist de ploeg de wedstrijd te beslissen. In de slotfase wist DOS’46 de nederlaag nog enigszins te beperken. Eindstand 27-20

Het tweede team van DOS’46 wist in Bennekom ook geen punten te pakken, er werd verloren met 17-13.