Unitas/Perspectief – DOS’46 | 22-29

• februari 11, 2023

Het ging niet vanzelf, maar het is zowel DOS’46 2 als de hoofdmacht gelukt om de punten mee naar huis te nemen. Beide ploegen wisten in Harderwijk te winnen van Unitas/Perspectief.

Christian Dekkers keerde, met gespalkte hand, terug in de basis van Mulder en Boode. De terugkomst van Dekkers betekende niet meteen een soepele wedstrijd voor DOS’46. In de eerste helft was Unitas scherper, waardoor de thuisploeg veel op voorsprong stond. Pas na een half uur spelen lukte het DOS’46 om de voorsprong te pakken. In de eerste helft waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd, dit is terug te zien aan de ruststand: 13-13.

Ook na de rust begon Unitas weer scherp en competitief. Het duurde lange tijd voordat DOS’46 los kon komen van de Harderwijkers. Bij een stand van 20-23 lukte het DOS’46 voor het eerst een gat te slaan. Daarna was het duidelijk dat de Nijeveners de leiding hadden in de wedstrijd en kon het verder uitlopen. Vanaf 22-24 scoorde DOS’46 vijf keer op rij zonder tussenkomst van Unitas. Dit resulteerde in de eindstand: 22-29.

Het tweede van DOS’46 wist nipt te winnen. Uitslag Unitas/Perspectief 2 – DOS’46 2: 13-14.

Mediasamenvatting:

Meppeler Courant: DOS’46 boekt noodzakelijke winst op hekkensluiter Unitas
De Stentor [Premium]: DOS’46 krijgt Unitas pas in tweede helft op de knieën, daarna loopt de score nog snel op: ‘dit is een gekke uitslag’
RTV Drenthe: DOS’46 in tweede helft langs hekkensluiter Unitas
Korfbal.nl: Recap #12
Korfbalfoto.nl / Winanda van Zwamen: Fotoserie DOS’46 1 en 2 tegen Unitas 1 en 2