DOS’46 – PKC/Vertom | 19-26

  • januari 29, 2023

DOS’46 heeft zaterdagavond in een aantrekkelijke wedstrijd in eigen huis verloren van PKC/Vertom. Na rust waren de gasten uit Papendrecht de betere ploeg wat het verschil maakte.

In de beginfase was het een gelijk opgaande wedstrijd, beide ploegen scoorde om en om wat tot een 4-4 stand na tien minuten resulteerde. Bij PKC/Vertom waren oud-DOSSERS Nienke Hintzbergen en Jelmer Jonker de scorende spelers, waarbij DOS’46 het vooral van de dames moest hebben in het begin. Na 4-4 nam de ploeg uit Papendrecht de wedstrijd in handen, met enkele fraaie treffers er tussen was het gaatje geslagen 5-10. Na een time-out van Mulder en Boode nam de thuisploeg het initiatief in de wedstrijd over, via een 7-0 run onder meer door drie goals van Leander Zwolle kwamen de Nijeveners op voorsprong en de Eendracht ging massaal achter de ploeg staan. De kleedkamers werden met een 13-11 voorsprong voor de thuisploeg opgezocht.

Na de rust kwam PKC/Vertom sterk uit de kleedkamer, binnen een minuut was de achterstand omgebogen in een voorsprong. In de eerste tien minuten na rust kwam de thuisploeg zeer moeizaam tot scoren, waarbij de koploper uit Papendrecht het heft in handen nam en ruime voorsprong wist te nemen van 14-20. In het laatste gedeelte scoorden beide ploegen om en om en waren er diverse wissels in het veld gekomen aan beide kanten. Dit resulteerde in een 19-26 eindstand.

Volgende week gaat DOS’46 op bezoek in de hoofdstad bij concurrent Blauw-Wit (A). De ploeg zal dan weer volle bak gaan om de punten mee naar Nijeveen te nemen.

DOS’46 2 wist niet te winnen van PKC/Vertom 2, het werd uiteindelijk 19-24.

Mediasamenvatting:
RTV Drenthe: DOS’46 moet meerdere erkennen in koploper PKC
De Stentor: Prettig weerzien voor Jelmer Jonker met oude teamgenoten DOS’46
Meppeler Courant: Ondanks sterke eerste helft kan DOS’46 niet verrassen
Korfbal.nl: Recap#10

Foto: Herry Borrink