DOS’46 – Groen-Geel/Ronald McDonald Huis Emma | 20-17

  • januari 21, 2023

DOS’46 wint van Groen-Geel/Ronald McDonald Huis Emma in een spannende wedstrijd. Aan het begin van de tweede helft leek het al snel duidelijk wie er ging winnen, echter werd de wedstrijd spannend tot de laatste minuten.

Het was een belangrijk duel afgelopen zaterdag. DOS’46 stond bij aanvang van de wedstrijd 2 punten voor op Groen Geel. Bij winst kon Groen Geel dus op gelijke hoogte komen. De spanning en motivatie om te winnen was bij beide ploegen voelbaar.

De wedstrijd begon stroef voor de ploeg uit Nijeveen. Na een voorsprong van 4-2 kwamen er veel slordigheden in het spel van DOS’46, waardoor Groen Geel op voorsprong kon komen: 4-7. Na een time out, aangevraagd door Mulder en Boode, ging de knop om bij de spelers van DOS’46. Nu waren het de bezoekers die fouten gingen maken, waar de thuisploeg van kon profiteren. De kleedkamers werden opgezocht met een minimale voorsprong voor DOS’46: 9-8.

Na rust ging de thuisploeg door met waarmee het geëindigd was: de korf vinden en raken! De voorsprong werd uitgebreid met 6 punten: 14-8. Hierna werd het spel van DOS’46 onrustiger, waar Groen Geel weer van profiteren. Met nog een paar minuten op de klok stond het 17-16. De wedstrijd was helemaal terug! Uiteindelijk wist DOS’46 de wedstrijd naar zich toe te trekken door treffers van Tessa Lap en Max Malestein. Christian Dekkers sloot de wedstrijd af. Eindstand: 20-17.

Door de winst van DOS’46 kan de ploeg weer omhoog kijken en neemt het Voorlopig afscheid van de onderste regionen. Lukt het om het verschil van 4 punten vast te houden of zelf uit te breiden? Volgende week komt koploper PKC/Vertom op bezoek. Wat kan de ploeg van Mulder en Boode laten zien?

Het is DOS’46 2 niet gelukt om de punten in Nijeveen te houden. Tegen Groen Geel 2 werd het 20-24.

Mediasamenvatting:

Meppeler Courant: DOS’46 boekt broodnodige overwinning op Groen Geel
De Stentor [Premium]: DOS’46 slaat tegen Groen Geel gouden slag na tien doelpunten op rij
RTV Drenthe: DOS’46 mag na zege op Groen Geel weer dromen van play-offs 
Korfbal.nl: Recap #9 

Foto: Herry Borrink